Endüstriyel yangınlarına çözüm çalıştayı

Endüstriyel yangınlarına çözüm çalıştayı

Endüstriyel yangınlarına çözüm çalıştayı

Karabük Üniversitesi, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Safranbolu Belediyesi ve Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ortaklığında "Endüstriyel Yangınların Önlenmesinde ve Müdahalesinde Yenilikçi ve Etkili Yaklaşımlar" Çalıştayı tamamlandı.
Avrupa Birliği (AB) destekli çalıştaya Danimarka, İtalya, Slovenya ve Portekiz de paydaş olurken, 2 yıl süren çalışma çerçevesinde sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan sanayi yangınlarına dikkat çekildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalıştayın gerçekleştirilmesinde emekleri olan herkese teşekkür etti. Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün oldukça tecrübeli olduğunu, bu proje ile birlikte tecrübelerine önemli bilgileri de eklediklerini belirtti.
Projenin amacının sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan sanayi yangınlarına dikkat çekmek olduğunu aktaran Köse, "Sanayi yangınları nitelikleri itibarıyla teknolojik bir afete dönüşebilecek olaylardır. Sanayi kuruluşlarının yer seçiminde yapılacak yanlışlar sonucu katlanması zor sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca bu tesislerde var olan risklerin değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin titizlikle alınması için tehdidin yönetim kademelerince ciddiye alınması gerekmektedir. Konu ile ilgili eksiklikler yine bu proje ile bir kez daha gündeme gelerek gerekli tedbirlerin alınması da sağlanacak" diye konuştu.
Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün tüm personeli ile olası yangınlara karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayan Köse, bu tür önemli projelerde yer almaya devam edeceklerini söyledi.


Güncel 24.03.2023 11:59:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

2

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

3

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

4

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

6

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

7

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

8

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

9

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

10

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu: