"Enerjinin Yıldızları" yüz yüze eğitime başladı

"Enerjinin Yıldızları" yüz yüze eğitime başladı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AEDAŞ) hayata geçirdiği "Enerjinin Yıldızları Projesi" kapsamında eğitim alan öğrencilerin yüz yüze eğitimi başladı.

AEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde AEDAŞ'ın desteğiyle oluşturulan Yüksek Gerilim Dalı öğrencileri uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitim için okula döndü.

Elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına destek olmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 11'inci sınıf öğrencileri haftanın 4 günü, 12'inci sınıf öğrencileri ise haftanın 2 günü derslere katılıp 3 gün staj yapıyor.

Ayrıca Avrupa Birliği standartlarında yüksek gerilim laboratuvarı kuran AEDAŞ, öğrencilere staj yapma imkanı sunuyor.

Yeni dönem için Yüksek Gerilim Dalı öğrencilerine "Enerjinin Yıldızları" yazılı önlükler ile uygulamalı derslerde kullanabilmeleri için ölçü ve el aletlerinin bulunduğu takım çantaları dağıtan AEDAŞ, mesleki derslere bünyesindeki uzmanlarla destek veriyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okul girişlerinde düzenli ateş ölçümü yapılırken maske, mesafe ve hijyen kurallarına da önem veriliyor.



Yurt Dünya 17.03.2021 14:56:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Oktay, ejder meyvesi serasını gezdi

2

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

3

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

4

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

5

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

6

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

7

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

8

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

10

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu