Enerjisa görüntülü teyitle iş kazalarını yüzde 40 azalttı

Enerjisa görüntülü teyitle iş kazalarını yüzde 40 azalttı

Enerjisa görüntülü teyitle iş kazalarını yüzde 40 azalttı

ISTANBUL (AA) - Sabanci Holding ve E.ON ortakligi Enerjisa Enerji, elektrik dagitiminda ariza, bakim ve onarim çalismalarinin daha güvenli gerçeklestirilmesi amaciyla gelistirdigi ve dünyada ilk kez uygulanan "Görüntülü Teyit Sistemi" ile sahada yasanan kritik kaza sayisini geçen yil bir önceki yila göre yüzde 40 azaltti.

Sirketten konuya iliskin yapilan açiklamada, Görüntülü Teyit Sistemi'nde 4 bin 500 kullanici bulundugu ve sesli iletisim araci olarak kullanilan bas-konus cihazlari üzerinden gerçek zamanli olarak operasyon merkezlerine baglanildigi belirtildi.

Sistemin kritik islem görüntülerinin izlenmesi ve kaydedilmesini sagladigi kaydedilen açiklamada, aktarilan videolarin sistematik bir sekilde takip edilebildigi ifade edildi.

Açiklamada, Görüntülü Teyit Sistemi'nin Enerjisa Enerji tarafindan elektrik dagitiminda ariza, bakim ve onarim çalismalarinin daha güvenli bir sekilde gerçeklestirilmesi amaciyla gelistirildigi ve dünyada ilk kez uygulandigi belirtildi.

Bu sistemle, sahada yasanan kritik kaza sayisinin 2019'da bir önceki yila göre yüzde 40 azaltildigi aktarilan açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"Görüntülü teyit verme ve kayit süreci için tüm saha operatörleri akilli bas-konus görüntülü iletisim cihazlariyla, operasyon merkezleri ise sistem için gerekli bilgisayar ve monitörlerle donatildi. Sahadaki ve operasyon merkezlerindeki internet hizlari sürecin daha saglikli isletilmesi için artirildi. Sürecin dogru uygulanmasi için talimat ve prosedürler hazirlanarak yayinlandi. Egitimler verilip, yazilim ve uygulamalar gelistirilerek tüm bölgelerde yayginlastirildi. Görüntülü teyit verme ve kayit süreçleri hali hazirda Enerjisa Dagitim Sirketleri AYEDAS, Baskent EDAS ve Toroslar EDAS’ta operasyon merkezlerinden takip ediliyor. 2019 itibariyla toplamda yaklasik 750 bin video kaydi alinarak denetimler gerçeklestirildi. Sistemle, Is Sagligi ve Güvenligi kurallarinin sahada dogru ve tam olarak uygulandigi gerçek zamanli izlenip kayit altina aliniyor. Sistemle, Is Sagligi ve Güvenligi için, her gün ortalama 1500 adet alçak ve yüksek gerilim is emirlerindeki de enerji verme-kesme, dokunmadan önce enerji kontrolü saglama ve yüksekte çalisma gibi kritik islemlerin kontrolü gerçek zamanli bir sekilde gerçeklestiriliyor."

Degerlendirmelerin teyit verilmesi gereken islemler için gerçek zamanli, video kaydiyla ilerlenmesi gereken islemler için ise islem sonrasinda yapilabildigi aktarilan açiklamada, sahadaki ariza, bakim ve onarim gibi tüm faaliyetlerin standart hale getirildigi ve bölgeler arasindaki farkliliklarin ortadan kaldirildigi belirtildi.

- Ödüle layik görüldü

Sistemin, her yil Sabanci Toplulugu’ndaki sirket ve çalisanlarinin basarilarini ödüllendirmenin yani sira iyi uygulamalarin karsilikli paylasilmasini da tesvik etmek amaciyla bu yil 11’incisi düzenlenen Sabanci Altin Yaka Ödül Töreni’nde dijitallesme kategorisinde 1’inciligi elde ettigi aktarilan açiklamada, Enerjisa'nin inovasyon kategorisinde ise "Dokunma Bana" projesiyle de ödül aldigi ifade edildi.






Politika 21.10.2020 12:04:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı