Engelleri aşarak yazdığı şiirleriyle umut olacak

Engelleri aşarak yazdığı şiirleriyle umut olacak

Engelleri aşarak yazdığı şiirleriyle umut olacak

ANTALYA (AA) - ZEHRA TEKECI - Antalya'da 13 yasindan bu yana yazdigi siirleri bir kitapta toplayan bedensel ve zihinsel engelli Sevval Akkas azmiyle herkese umut olmak istiyor.

Muratpasa ilçesinde ailesiyle yasayan 21 yasindaki Akkas'in, 3 yasinda geçirdigi trafik kazasiyla hayati degisti. Kazada kafatasinda hasar olusan Akkas, yaklasik 3 ay yogun bakimda tedavi gördü. Yüzde 20 zihinsel ve yüzde 60 bedensel engelli olarak hastaneden çikan Akkas, uzun bir süre vücudunun sag tarafini kullanamadi.

Fizik tedaviyle vücudunun sag tarafini hareket ettirmeye baslayan, saglik problemlerinin bir kismi ortadan kalkan Akkas, bu süre içerisinde de siir yazmaya basladi.

Kaleme aldigi her dizede hayata bakis açisi degisen ve kendisini daha iyi hissetmeye baslayan Akkas, yasadiklarini, duygularini, hayallerini misralara döktü.

Akkas 8 yilda binlerce siir yazdi. Siirlerini bir kitapta toplayan Akkas yasam azmiyle de örnek oluyor.

Kitabinin basimiyla en büyük hayallerinden birini gerçeklestiren Akkas, kitabindan elde edecegi gelirle yardima muhtaç çocuklara ve engelli bireylere el uzatmak istiyor. Kitabini internetten satisa sunan Akkas saglanacak gelirin tamamini bagislayacagini bildirdi.

- Basarinin engel tanimadigini göstermek istiyor

Hayata karsi umutlu bakisi ve neseli tavirlariyla dikkati çeken Akkas, AA muhabirine, tesadüfen siir yazmaya basladigini, içini misralara döktükçe yasama sevincinin daha da arttigini söyledi.

Kagida döktügü siirlerinde kendisini anlattigini aktaran Akkas, dizeleriyle baskalarina da umut olmak istedigini dile getirdi.

Zor dönemlerden geçtigini dile getiren Akkas, "Siir benim eksik yanimi tamamliyor, hayata tutunmami sagliyor. Insanlarin hayatlarina da bir nebze dokunmak istedigim için siirlerimin bende kalmasini istemedim, onlari bir kitapta toplayip, herkese ulasmasini istedim. Bu kitapla engelli bireylerin de istedikleri takdirde hayallerini gerçeklestirebileceklerini göstermek istedim." diye konustu.

Dizelerini okuyan her insanin mutlaka kendisinden bir seyler bulabilecegini anlatan Akkas, kendisine iyi gelen siirlerin, baskalarina da umut olacagina inandigini aktardi.

Bu düsüncenin bile kendisini mutlu ettigine deginen Akkas, "Engelli bir birey oldugum için baska insanlara umut olmak istiyorum. 'Siz de yapabilirsiniz, siz de basarabilirsiniz.' demek istiyorum." ifadesini kullandi.

- "Kizimizla gurur duyuyoruz"

Anne Kamile Akkas da kizinin çok büyük zorluklar yasadigini söyledi.

Kizinin güçlü bir kisilige sahip oldugunu, bugüne kadar karsilastigi her engeli asmayi basardigini anlatan Akkas, "Kizim örnek bir davranis sergiliyor. Yillardir kurdugu hayallerini tek tek gerçeklestiriyor. Sair olmak istedi ve oldu. Siirlerini kitaplastirmak istedi ve ilk kitabini çikardi. Engelleri asmayi bildi. Simdi ise ihtiyaç sahibi, engelli insanlara yardim etmek istiyor. Bunu da en güzel sekilde yapacagina inaniyoruz. Kizimizla gurur duyuyoruz." diye konustu.



Güncel 23.10.2020 11:46:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak