??Engellerin Önündeki Engeller Duruyor??

??Engellerin Önündeki Engeller Duruyor??

Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısyla yazılı bir açıklama yayınldı.

Aktürk açıklamasında şunları söyledi:        

       "3 Aralık 1992 yılınsa Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar ile ??Dünya Engelliler Günü?? olarak kutlanmaktadır.

        Toplumun yüzde 12?sini kapsayan engellilerin yaşadığı sorunlar tüm toplumu ilgilendiren ortak bir sorundur.

        Toplumda bir engelli bilincinin oluştuğunu görmek bizleri sevindiriyor. Çıkarılan yasalar, yönetmelikler ve uygulamalar engellilerin sorunlarına bir nebze merhem olmaktadır. Ancak uzun süredir ihmal edilmiş, yok sayılmış, toplum ve ailesi tarafından bir problem olarak görülen engellerin, sorunlarını bir çırpıda çözmek çok zor.

        Engellerin önündeki ??engelleri?? hala kaldıramadık. Yaşam alanlarını onların yaşamını kolaylaştıracak şekilde düzenleyemedik. Onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı gösteremedik.

        Engellilerin yaşama katılımını önleyen en önemli sorun; şehirdeki mekanların, yolların, parkların, sosyal donatıların düzenlenmesindeki eksikliklerdir.

        01 / 07 / 2005 tarihinde çıkarılan 5378 sayılı özürlüler yasasının geçici 2. ve 3. maddesinde belirtilen ??yaşamsal alanların engellilere göre düzenlenmesi?? ile ilgili hükümdeki süre 7 yıldan 8 yıla çıkarılmasına ve bu sürenin bitimine çok az süre kalmasına rağmen gerek kamuda, gerekse belediye çalışmalarında her hangi bir gelişme görememekteyiz.

        Bu nedenle, şehirlerdeki yaşam alanları engellilerin topluma katılımında ??engel??olmaya devam ettiğinden, engellilerin kaliteli bir yaşam sürdürmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesinde sıkıntılar devam etmektedir.

        Engellilerin haklarının eksiksiz verildiği,yaşam standartlarının yükseltildiği,toplumsal yaşama katılmalarının kolaylaştırıldığı,onlara gerekli sevgi ve saygının gösterildiği bir gelecek umuduyla ??Engelliler Gününü?? kutluyor,toplumu engellilere daha fazla sahip çıkmaya çağırıyoruz..

        Engelli ailelerini fedakarlıklarından dolayı kutluyorum.

        Engellilere sahip çıkmak, sosyal sorumluluk ve insani bir görevdir."



Güncel 25.10.2016 05:08:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı