Engelli sporcu çift, Tokyo Paralimpik Oyunları'na birlikte hazırlanıyor

Engelli sporcu çift, Tokyo Paralimpik Oyunları

Engelli sporcu çift, Tokyo Paralimpik Oyunları'na birlikte hazırlanıyor

MERSIN (AA) - Türkiye Paralimpik Aticilik Milli Takimi sporculari Hakan ve Suzan Çevik çifti, 2021 yilina ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda derece elde etmek için birlikte ter döküyor.

Erdemli ilçesindeki atis poligonunda Ukrayna ile ikili kampa giren paralimpik milli aticilar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2021'e ertelenen paralimpik oyunlarinin hazirliklarini sürdürüyor.

Takimda yer alan 50 yasindaki Hakan ve 45 yasindaki Suzan Çevik çifti de dünyanin yakindan takip edecegi organizasyonda Türk bayragini göndere çekmek için birlikte çalisma yapiyor.

Hakan Çevik, gazetecilere yaptigi açiklamada, esiyle 2008 yilindaki Türkiye Sampiyonasi'nda tanistiktan sonra evlendiklerini belirterek, spora baslamasinda esinin büyük destegini gördügünü anlatti.

Karisiyla çalismaktan keyif aldigini söyleyen Çevik, "Karimla birbirimizin antrenörlügünü yapiyoruz. Benim eksigimi o, onun eksigini ben söylüyorum. Yapmamiz gereken neyse temel, teknik çalismalari birlikte yapiyoruz. Evde, poligonda, kampta her zaman birlikteyiz. Tabi bu bize bir avantaj da sagliyor." dedi.

Çevik, Güney Kore’de 2018 yilinda düzenlenen Dünya Sampiyonasi'nda elde ettigi üçüncülük ile olimpiyatlar için kota aldigini animsatarak, "Hedefim, olimpiyat sampiyonu olmak. Ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, bayragimizi dalgalandirmak istiyorum. Bir diger istegim de bizden sonraki gençlere bayragi teslim etmek. Biz, 'engelliyiz' demedik spor yaptik. Bizler sevgiyle sporu birlestirdik onlar da birlestirilebilir.’’ diye konustu.

Suzan Çevik de olimpiyat yolunda en büyük destekçisinin esi oldugunu belirterek, "12 yildir evliyiz, ikimizde milli takimdayiz. Ülkemiz, bayragimiz için en iyisini yapmak için buradayiz. Esim olimpiyat kotasi aldi, ben de kotaya yakinim. Insallah Peru'da düzenlenecek müsabakalarda kotami alip oyunlara katilacagim." ifadesini kullandi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir de kampi ziyaret ederek, sporcu çifte basarilar diledi.

Demir, çiftin iyi bir örnek oldugunu vurgulayarak, "Burada sporla askin bulusmasi, Hakan ile Suzan'in bulusmasi var. Biz, bu ask hikayesine bu perspektiften bakarsak Türk sporunda çok güzel yollar kat edebiliriz. Bu güzel bir örnek." degerlendirmesinde bulundu.




Bölgeden 23.09.2020 12:02:50 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da üniversite öğrencilerinden mezuniyet töreninde İsrail'e tepki

2

Hatay'da şok uygulamalarda aranan 8 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da evinde uyuşturucu bulunan şüpheli gözaltına alındı

4

Adana'da kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 7 hükümlü yakalandı

5

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarına protesto

6

Hatay'da "Ben Buradayım" Projesi'nin kapanış programı yapıldı

7

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 29 şüpheli yakalandı

8

Belen'de LGS sınavına hazırlanan öğrencilere motivasyon ziyareti

9

Adana'da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

10

Hatay'da öğretmenlerden oluşan koro konser verdi