Engelli yaşlıları ve çocukları dilendiren çetenin 3 milyon liralık para akışı deşifre edildi

Engelli yaşlıları ve çocukları dilendiren çetenin 3 milyon liralık para akışı deşifre edildi

Engelli yaşlıları ve çocukları dilendiren çetenin 3 milyon liralık para akışı deşifre edildi

Ankara’da akrabaları olan yaşlı engellileri ve çocukları dilendirdiği tespit edilen çete üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Çete üyelerinin incelenen banka hesaplarında son bir sene içerisinde 3 milyon liralık para akışı gerçekleştirildiği tespit edildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şehrin çeşitli noktalarında engelli yaşlıları ve çocukları dilendiren 5 kişilik bir çete olduğu belirledi. Ekipler, gerçekleştirilen 3 aylık teknik ve fiziki çalışmaların ardından operasyon için harekete geçti. Altındağ’da bulunan bir ikamete düzenlenen operasyonda şüphelilerden Yunus Emre D., Ercan D., Hayriye D., Hatice D. ve Orhan D., yakalanarak gözaltına alındı.

Dilendirdikleri kişilerle akraba oldukları ortaya çıktı
Çetenin, insanların manevi duygularını sömürmek için fiziksel engelli yaşlıları ve çocukları dilendirdikleri tespit edildi. Öte yandan çete üyelerinin dilendirdikleri kişilerle akraba oldukları ortaya çıktı. Çetenin, bir kız ile bir erkek çocuğunu ve birisi 94 yaşında olmak üzere 2 kadını dilendirdiği aktarıldı. Mağdur oldukları anlaşılan bu kişilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kurumlar tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi.
Banka hesaplarında 3 milyon liralık para akışı
Yunus Emre D.’nin ele başı olduğu çetenin incelenen banka hesaplarında son 1 yıl içerisinde 3 milyon liralık para akışı olduğu tespit edildi. Söz konusu para akışının büyük bir kısmının ise Ercan D.’nin banka hesabı üzerinden gerçekleştirildiği öğrenildi. Çetenin elde ettiği haksız kazancın ise günlük 2 bin 500 ile 3 bin lira civarında olduğu saptandı. Elde edilen paraların çete mensupları tarafından banka ATM’sine yüklenmesi ise güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.


Yurt Dünya 16.09.2022 15:13:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

2

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

3

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

4

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

5

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

6

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

8

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

9

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

10

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı