Engelsiz ulaşıma engel olan şoför disipline sevk edildi

Engelsiz ulaşıma engel olan şoför disipline sevk edildi

Engelsiz ulaşıma engel olan şoför disipline sevk edildi

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin tüm talimatlarına rağmen engelli rampasını açmayıp, engelli yolcuyu araca almayan özel halk otobüsü şoförü, Burulaş tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.
Bursa’da engelli vatandaşların sosyal yaşamın her alanında sorunsuzca yer alması amacıyla ulaşım filosuna engelli rampası bulunan araçları dahil eden ve engelli vatandaşların sorunsuz ulaşımı için bütün kolaylıkları sunan Büyükşehir Belediyesi’nin bu gayretlerine bazı şoförlerin olumsuz davranışları gölge düşürüyor. Dün öğle saatlerinde yaşanan ve cep telefonu görüntüleriyle sosyal medyada da geniş yer bulan olayda, özel halk otobüsleri tarafından işletilen B/29 Nolu hattın şoförü, araçta engelli rampası bulunmasına rağmen, rampayı açmayıp, bebek arabasındaki engelli çocuk ve annesini otobüse almadı. Yolcunun, bir sonraki araca sorunsuz bir şekilde binip, gideceği yere kadar ulaştırıldığı araç içi kameraları tarafından da kayıt altına alındı.
Sosyal medyaya düşen cep telefonu görüntüleri ile araç içi kamera görüntülerini incelemeye alan Burulaş, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki kesin talimatlarına rağmen engelli rampasını açmayıp, yolcu ve engelli çocuğunu araca almayan şoför hakkında tutanak tutup, disiplin kurulana sevk etti.
Burulaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Burulaş’ın özellikle engelli vatandaşların sorunsuz ulaşımını noktasında büyük hassasiyet gösterdiği ve tüm şoförlere kesin talimatlar verildiği belirtilirken, mağduriyete yol açan bütün sürücüler hakkında gerekli idarî ve hukukî yaptırımların uygulanacağı belirtildi.


Güncel 12.11.2021 14:22:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi