Enkaz altında sağlam kalan camları tek tek topladı

Enkaz altında sağlam kalan camları tek tek topladı

Enkaz altında sağlam kalan camları tek tek topladı

Kahramanmaraş’ta bir gözlükçü, depremle yerle bir olan iş yerinden geriye sağlan sağlam gözlük camlarını elleriyle tek tek topladı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem sonrası şehir genelinde bulunan birçok bina ve dükkan yıkıldı. Enkaz kaldırma çalışmaları sürürken, birçok esnaf enkazlar arasında geride kalan ürünlerini kurtarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik Mahallesi’nde Ali Atatanır’a ait gözlük deposu da ikinci depreme dayanamayarak yıkıldı. Binlerce liralık cihazlar ve gözlük camları enkaz altında kaldı. Atatanır, enkaz altında kalan ve kırılmayan gözlük camlarını elleriyle tek tek çıkartıyor.

“Gözlük deposu olduğu için bayağı bir gözlük var”
Dükkan sahibi Ali Atatanır depo olduğu için enkaz altında çok sayıda gözlük camı kaldığını belirterek, “Bu bina ikinci depremde yıkıldı, gözlük ve çerçeveler enkaz altında kaldı. Biz de onları çıkarmaya çalışıyoruz, ne çıkarabilirsek artık. Gözlük camlarının çoğu kırılmış ve çizilmiş durumda. Şu an enkazın altı tamamen dereceli gözlük camı. Burası gözlük deposu olduğu için bayağı bir gözlük var. Biz buradan şehir içi ve çevre illere gözlük camı satışı yapıyorduk” dedi.


Güncel 13.03.2023 10:01:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

2

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği

3

Flo Group'ta üst düzey atama

4

Osmaniye’de Modern Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor

5

Komutanlardan Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneğine ziyaret

6

Adana'da Türk Ticaret Bankası Çukurova Şubesi'nin açılışı yapıldı

7

Sabancı 9 şirketiyle CDP'nin "Global A Listesi"nde yer aldı

8

Allianz Türkiye, TSB raporunda "en hızlı hasar ödemesi" ile zirvede

9

Beşiktaş gönüllülerinden Hatay'da depremzede öğrencilere forma

10

Antalya'da kuyumculara yönelik yetki belgesi denetimi yapıldı