Erciş Belediyesinden "Sıfır Atık Günü" semineri

Erciş Belediyesinden

Erciş Belediyesinden "Sıfır Atık Günü" semineri

Van’ın Erciş Belediyesi 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda “Sıfır Atık” eğitim semineri düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi ile ilçe genelinde sistemli bir şekilde geri dönüşüm çalışmaları yürüten Erciş Belediyesi, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde  projelerin uygulanmasına yönelik eğitim seminerleri düzenledi.
Yoğun katılımın olduğu seminerde sıfır atık proje koordinatörü Çevre Mühendisi Zümrüt Ünal tarafından sıfır atık nedir ve sıfır atık yönetmeliği neleri çerçevelemekte gibi soru başlıkları üzerinde durularak, atıkların geri kazanılması, ekonomiye katkı sağlaması, kaynağında ayrıştırılması, atık miktarının azaltılması ve doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasının çevre için önemine değindi.
Düzenlenen seminere yoğun katılım sağlayan okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencileri sunduğu imkanlardan ve çevre hareketi çerçevesinde sıfır atık projelerinden dolayı Erciş Belediyesi’ne teşekkür etti.


Güncel 30.03.2023 21:04:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı