Erciş’te husumetli aileler barıştırıldı

Erciş’te husumetli aileler barıştırıldı

Erciş’te husumetli aileler barıştırıldı

Van’ın Erciş ilçesinde Macit ve Gürbüz aileleri arasındaki husumet barışla sona erdi.
Ağaçören ve Kekiksırtı mahallelerinde ikamet eden Macit ve Gürbüz aileleri arasında devam eden husumet, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile Erciş İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Demir’in girişimleriyle sona erdi. Pandemi nedeniyle barış yemeği verilmeden ve kısıtlı sayıda bireylerin katılımıyla Altındere Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra konuşma yapan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. İslam dininin kırgınlık ve küskünlüğü uygun görmediğini belirten Mehmetbeyoğlu, “Bizler bu konuda birlik ve beraberliği sağlayabilmek ve ailelerimize kardeşlik bağlarını yeniden tesis etmek üzere bir araya geldik. Çok şükür ki ailelerimizi barıştırarak birlik ve beraberliği hâkim kıldık. Barışa vesile olanlardan, emek verenlerden Allah razı olsun. Diğer husumetli ailelere örnek teşkil eden her iki ailenin bu barışı, inşallah Erciş’te geniş kitlelere kadar yayılacak, husumetli diğer aileler de barışarak kardeşlik duyguları bu coğrafyada daha da yeşerecektir” dedi.
Konuşmanın ardından iki aile arasındaki husumet korona virüs tedbirlerine uygun bir şekilde barış ve kardeşlik temennileri ile sona erdi.


Yurt Dünya 14.09.2020 10:04:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu