Erciş’te kimlik kartına ehliyet bilgilerinin yüklenmesine başlandı

Erciş’te kimlik kartına ehliyet bilgilerinin yüklenmesine başlandı

Erciş’te kimlik kartına ehliyet bilgilerinin yüklenmesine başlandı

Van’ın Erciş ilçesinde ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ projesi kapsamında kimlik kartına sürücü belgesi bilgilerini yükleme işlemlerine başlandı.
Alo 199 veya https://randevu.nvi.gov.tr internet sitesinden randevu alarak sürücü belgesi ile kimlik kartını birleştirme işlemi için İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne gelen vatandaşların korona virüs tedbirleri kapsamında işlemleri yapıldı. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü görevlisi Vedat Erol, vatandaşların Alo 199 nolu hattı veya https://randevu.nvi.gov.tr internet sitesi üzerinden randevu aldığını söyledi. Söz konusu işlemlere başladıklarını belirten Erol, "Burada yığılma olmaması için randevu sistemi ve HES kodu uygulaması ile işlemleri yapmaktayız. Her işlemden önce hem memurların hem de vatandaşlarımızın gerekli dezenfekte işlemlerini yapmaktayız. Bu uygulama vatandaşlarımız için kolaylık oldu. Burada 1 dakika gibi kısa sürede kimlik ile ehliyet kartlarını birleştiriyoruz" dedi.
Vatandaşlardan Ejder Ünal da, bu işlem için randevu aldığını ve işleminin kısa sürede yapıldığını belirterek, "Görevlilere çok teşekkür ederim. Bu ileride hayatımızda kolaylık sağlayacak bir kart sistemi" ifadesini kullandı.
Yıldız Taşdemir ise sosyal mesafe ve diğer kurallara uyarak işlem yapıldığını ve uygulamadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Güncel 25.09.2020 14:16:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Konyaaltı ilçesinde ramazan öncesi işletmeler denetlendi

2

Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde temizlik yapıldı

3

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

4

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

5

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

6

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

7

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

8

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

9

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

10

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı