ERDEMİR’den enerji verimliliğini artıracak yatırım

ERDEMİR’den enerji verimliliğini artıracak yatırım

ERDEMİR’den enerji verimliliğini artıracak yatırım

Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), enerji verimliliğini ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Bu çerçevede yeni kok bataryası için saha çalışmalarına başlayan şirket, yüksek teknolojik özelliklere sahip dördüncü bataryasını 2023 sonunda devreye almayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, 1965 yılından bu yana ürettiği yüksek kalitedeki yerli çelikle Türkiye sanayisine katkı sağlayan, Türkiye’nin ilk entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, enerji verimliliğini, üretim kapasitesini ve performansını artıracak yatırımlarını sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Bu çerçevede ERDEMİR’in kuruluşundan bu yana aralıksız hizmet veren birinci ve ikinci bataryalarının yerini alacak olan, yıllık 800 bin ton kapasiteli dördüncü kok bataryasının Cumhuriyet’in 100’üncü yılında devreye alınması hedefleniyor" denildi.

"Yüksek teknolojiyle donatılacak"
ERDEMİR’in 2023-2024 döneminde de verimliliğe yönelik yeni yatırımları devreye alacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sorumlu üretim ve sürdürülebilirlik anlayışıyla yatırımlarını planlarken, mevcut en iyi teknikleri (EU Best Available Techniques- BAT) ve çevresel etkilerini dikkate alan ERDEMİR’in dördüncü kok bataryası, toz toplama filtre sistemleri ve yüksek seviye otomasyonu gibi birçok yüksek teknolojik özelliğe sahip olacak. Yeni batarya, şirketin çevre performansını artırırken, ithal kok alımının azaltılmasını da sağlayacak. ERDEMİR, 2023-2024 döneminde de verimliliğe yönelik yeni yatırımları devreye alacak."


Güncel 11.01.2023 18:38:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de trafik kazasında ölen karı kocanın cenazeleri toprağa verildi

2

Vodafone FLEX'ten 5G odaklı yeni yıl fırsatları

3

Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi

4

Elmalı'da devlet hastanesine tıbbi cihaz desteği

5

LOreal Türkiye'nin Bilim Kadınları İçin programında ödüller sahiplerini buldu

6

Antalya'da bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

7

Kahramanmaraş'ta 60 yıllık semerci ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

8

Hatay'da konteynerden hırsızlık yapan 4 zanlı gözaltına alındı

9

Dünyanın en iyi tatlısı seçilen Antakya künefesinin sırrı tescilli peynirinde saklı

10

Kumluca'da sebze ve sanayi atıkları için konteynerler konuldu