Erdemli Belediyesi, yaptığı yolarla üretimin önündeki engelleri kaldırıyor

Erdemli Belediyesi, yaptığı yolarla üretimin önündeki engelleri kaldırıyor

Erdemli Belediyesi, yaptığı yolarla üretimin önündeki engelleri kaldırıyor

MERSİN – Erdemli Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte başlattığı sıcak asfalt çalışmalarını özellikle kırsal bölgelerde yoğunlaştırdı. Ekiplerin yaptığı yeni yollarla üretimin önündeki engeller ortadan kaldırılıyor.
Mersin’in Erdemli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte sıcak asfalt atağını başlattı. Yol çalışmalarında öncelik üreticilerin yoğun olduğu bölgelere veriliyor. İlçenin dört bir tarafında hummalı bir çalışma yürüten ekiplerin bu kez çalışma noktası ise Kösbucağı ve Barbaros mahallelerinin kesiştiği nokta oldu. Ekipler, limon kokulu sokakları sıcak asfaltla buluşturdu, üreticilerin önündeki yol engelini kaldırdı.

“Kaymak gibi yollar”
Yapılan yolları yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, limon hasadı yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Yollar yapılırken vatandaş da mutluluğunu dile getirdi.
Yapılan yollardan en çok limon üreticilerinin memnun kaldığını ifade eden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ali Dönmez, “Üretim yaptığımız mahallemizdeki limonlarımızın daha temiz, daha hijyenik bir şekilde pazara ulaşması için kaymak gibi yol yapan belediye başkanımız Mükerrem Tollu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Yollar yapılmadan önce çok zorluklar yaşadığını ifade eden limon üreticisi Ahmet Yılmaz da “Yol olmazsa tozdan durulmuyor ki, bahçeler mahvoldu. Şu an asfalt yapılıyor, belediyemiz sağ olsun, çok güzel oluyor” diye konuştu.
Ekiplerin çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.


Güncel 26.02.2022 12:44:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı