MERSIN (AA) - Erdemli Ilçe Saglik Müdürü Selim Mirza Loglaroglu, sicaklarin artmasiyla siklikla görülmeye baslayan, yilan ve akrep sokmalarina karsi vatandaslari uyardi.
Loglaroglu, yaptigi yazili açiklamada, yilan ve akrep sokmalarinda özellikle ilkel uygulamalardan kaçinmak gerektigini belirtti.
Özellikle tarlalarda çalisma esnasinda yilan isirmasi, eski ev ya da kayalik bölgelerde ise akrep sokmalarina rastlandiginin altini çizen Loglaroglu, " Böyle bir olayda mutlaka seri sekilde en yakin saglik kurulusuna basvurulmasi gerekmektedir. Kisiyi isiran ya da sokan canliyla ilgili olay yerine ulasan saglik ekibine mutlaka bilgi verilmelidir. Mümkünse bu canlinin fotografi çekilerek, hekimle bilgiler paylasilmalidir. Hasta mutlaka belirli bir süre müsahede altinda tutulmalidir." ifadelerini kullandi.