Erdoğan: ‘Esnafımız sıkıntılı günler geçiriyor’

Erdoğan: ‘Esnafımız sıkıntılı günler geçiriyor’

Erdoğan: ‘Esnafımız sıkıntılı günler geçiriyor’

Erzurum Bakkallar ve manavlar odası Başkanı Samet Erdoğan, pandemi nedeni ile esnafın bir çok sıkıntı ile mücadele ettiğini dile getirdi. Erdoğan bu kadar olumsuzluğa rağmen sıkıntıları gidermek için gereken çalışmaları yaptıklarını ve bu bağlamda da destek beklediklerini söyledi.
Ödenekler Devam Etmeli
Salgının ilk ülkede görülmesinden bu yana alınan tedbirler ve gelen kısıtlamalar nedeni ile küçük esnafın çok büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Samet Erdoğan, ’31 mart 2021 itibari ile kısa çalışma ödeneklerinin sona erecek olması bir çok iş sektörünü zora sokacak. Zaten çok sıkıntılı bir süreçten geçen esnaf kısa çalışma ödeneklerinin kesilmesi ile birlikte tamamen havlu atacak. Ayrıca kira ve hibe destekleri henüz esnafa ulaşmış değil. Bu konuda da esnafımızın sıkıntısı giderilmelidir.’ dedi.
Zimem Geleneği
Osmanlı medeniyetinin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının en güzel örneklerinden biri olan zimem defteri geleneği ile Ramazan ayında şehrin zenginlerinden, derneklerden ve STK lardan zimem defteri geleneğini sürdürmeleri konusunda destek beliyoruz diye konuşan Erdoğan, ‘Durumu iyi olan aileler, zengin kesim, dernekler ve STK lardan zimem geleneği konusunda destek bekliyoruz. Veresiye defterlerinde borç kapatarak hem hayır işi yapacaklar, hemde bu zorlu ve sıkıntılı süreçte esnafımızın imdadına yetişmiş olacaklar.’ Dedi.
Haksız Rekabet
Yasakların ve denetimlerin sadece küçük esnafı kapsamadığını belirten Samet Erdoğan, ‘Esnafımızdan bu yönde şikayetler alıyoruz. AVM ler, yerel marketler ve ulusal marketlerin açılış kapanış saatleri başta olmak üzere sıkı denetime tabi tutulmalıdır. Mahalle bakkalları iş yerini 20:00’da kapatıyor. Fakat büyük ve ulusal marketler daha geç saatlerde kapılarını müşterisine kapatıyor. Burada orantısızlık var. Eğer mahalle bakkalı kurallara riayet ediyorsa, yerel marketler ve büyük marketlere de aynı uygulama takip ve denetim eşliğinde yapılmalıdır. Ayrıca bazı firmaların haksız rekabet ortamına ışık tutması, ulusal marketlere verilen fiyatlarla, mahalle bakkalarına verilen fiyatlar arasındaki uçurum nedeni ile vatandaşı ulusal marketlerden alışveriş yapmaya zorluyor. Bu durum ise küçük esnafı çok zor durumda bırakıyor. Haksız rekabete dur denmesi gerekiyor.’ Dedi.
İtibar Etmeyin
Son yıllarda artan dolandırıcılık olaylarına da değinen Başkan Samet Erdoğan, ‘Esnafımızın sadece odamız tarafından gelen mesajlara itibar etmesini istiyoruz. ‘Pandemi nedeni ile para yardımı yapıyoruz diye gelen mesajlara linke tıkla pandemi yardımından faydalan’ mesajlarına itibar etmemelerini istiyoruz. Erzurum’da çok görülen bir durum değil, fakat zor durumda olan esnafımız bu tür durumlarda dolandırıcıların tuzağına düşebilir. Son olarakta hemşerilerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Salgın 1 yılını tamamladı. Bu süre içerisinde mahalle bakkallarımızda manavlarımızda çok zor günler geçirdiler ve halen daha bu sıkıntılarda bitmiş değil. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, özellikle Ramazan ayında alış verişlerindeki ilk tercihlerini Mahalle bakkallarından ve manavlardan yana yapmalarını istiyoruz.’ diyerek sözlerini tamamladı.


Güncel 4.04.2021 11:30:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi