Ermeni vahşetinin tanığı: "Kanlı köprü"

Ermeni vahşetinin tanığı:

Ermeni vahşetinin tanığı: "Kanlı köprü"

Ermeni katliamının en canlı örneklerinden birinin bulunduğu Kahramanmaraş’a bağlı Süleymanlı Mahallesi (Zeytun Ilıcası) sakinleri, “Kanlı Köprü” denilen tarihi köprüden o dönem askerlerin, kadınların ve çocukların atıldığını anlattı, "Ermenilerin neler yaptığını hala biliyor ve unutmuyoruz” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarının yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamasında “Soykırım” ifadesini kullanması o dönem Ermeni nüfusunun yaşadığı Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesinden tepki aldı.
O dönem dedesinden dinlediği Ermeni zulmünü anlatan 65 yaşındaki Mustafa Bir, “Burada Ermeniler soykırım yaparken, Kanlı Köprü dediğimiz köprüden kadınları, çocukları ve Türk askerlerini aşağı atarlarmış. Bir de asker kayası dedikleri yer var, oradan da Türk askerlerini aşağı atarlarmış. Buranın Ermenileri çok azılıymış. İnsanlara bir sürü işkence yaparlarmış. Yaşlılarımızdan duyduklarımız bunlar. Biz Ermenilere katliam yapmadık, hakiki katliamı yapan Ermenilerdir” dedi.
Süleymanlı Mahallesi Muhtarı Süleyman Erdemir de, “Kanlı köprüden ve asker kayası dediğimiz ve bazı çeşitli uçurum yerlerden, Ermeniler askerlerimizi katledip uçurumlardan aşağı atmışlardır. Avrupa Devletlerinin sözde ‘Ermeni Soykırımını’ kendi meclislerinden geçirmeleri nafiledir. Asıl soykırım, Zeytin Ilıcası bölgesinde Türklere yapılmıştır. Asıl zulmü gören bizlerdir. Sayısız şekilde askerlerimiz şehit olmuştur” şeklide konuştu.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Aydın ise Avrupa devletlerinin, Ermenilere esir olduğunu ifade ederek, "Yok Ermeni’yi katletmişler? Yok Osmanlı bütün bunları kırmış? Asmış, kesmiş? Kesinlikle bizde öyle bir şey yok. Fakat bütün her şeyi zulmü ve işkenceyi kendileri yaptığı şekilde, bizi de hala suçlu duruma getirmeye çalışıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.


Güncel 28.04.2022 10:35:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi