Ertaş ailesinin avukatı Çapkın: “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi”

Ertaş ailesinin avukatı Çapkın: “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi”

Ertaş ailesinin avukatı Çapkın: “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi”

Neşet Ertaş’ın ailesinin avukatı Uğur Çapkın, 23 Aralık’ta vizyona girecek Neşet Ertaş filminin yayınlanmasına yasak getirildiğini açıkladı.
İstanbul Fikri Sınai Haklar Mahkemesinden film ile ilgili tedbir kararı çıktığını ifade eden Çapkın, “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi. Bundan böyle hiçbir ortamda film yayınlanamayacak" dedi.
Kararın geç de olsa çıkmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çapkın, "Ülkemizde hukukun var olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bu dava esasen sadece Neşet Ertaş ve ailesini ilgilendiren bir dava değildi. Daha önce benzer davalar yaşandığını biliyoruz. Bu alışkanlığın artık sona erdirilmesi gerekiyor. Çünkü bu şekilde vefat etmiş büyüklerimizin, sanatçılarımızın veya siyaset büyüklerimizin bir şekilde ailelerinden izin almaksızın film yapılamayacağının artık altının çizilmesi gerekir. Dolayısıyla bu tedbir kararı bundan böyle yapılacak filmler için de örnek olacaktır. Ailesinin rızası olmadan film yapılmasını hukuk kabul etmez” diye konuştu.
Fragmanları yayınlanan Neşet Ertaş filmi, 23 Aralık tarihinde vizyona girecekti.


Güncel 14.12.2022 15:24:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

2

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

3

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

4

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

5

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

6

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

7

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

8

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

9

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

10

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek