Erzincan’da 543 adet tarihi eser ele geçirildi

Erzincan’da 543 adet tarihi eser ele geçirildi

Erzincan’da 543 adet tarihi eser ele geçirildi

Erzincan’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda farklı yapıya sahip toplamda 543 adet tarihi eser ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçu kapsamında operasyon düzenlendi. Tercan uygulama noktasında durdurulan minibüste yapılan aramalarda 444 adet sikke, 23 adet yüzük, 61 adet obje, 10 adet ok ucu,1 adet bilezik, 1 adet halka,1 adet küçük hac, 1 adet hayvan figürlü heykel, 1 adet kılıç olmak üzere toplamda 543 adet tarihi eser ele geçirildi. Ayrıca, şüpheli R.Ş.’nin ikametinde yapılan aramada ise her hangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadığı öğrenildi.
Şüpheli şahıs R.Ş. Tercan Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılıp, ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.


Yurt Dünya 6.10.2021 14:34:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı

2

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

3

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

4

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

5

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

6

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

7

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

8

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

9

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

10

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi