Erzincan’da doğal kaynaklar ekonomiye kazandırılıyor

Erzincan’da doğal kaynaklar ekonomiye kazandırılıyor

Erzincan’da doğal kaynaklar ekonomiye kazandırılıyor

“2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı” çerçevesinde onaylanan “Erzincan Bögert Maden Suyu Üretim Tesisi” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Erzincan Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlenen sözleşme imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kavaş İnşaat A.Ş müdürü İkram Çamur, ajans ve firma yetkilileri katıldı.
Erzincan’da atıl durumda bulunan maden suyu üretim tesislerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla hazırlanan proje dahilinde, modern teknolojiye uygun makine ekipman alımı yapılarak ürün çeşitliliğinin arttırılması, Erzincan’ın doğal mineralli bögert maden suyunun yurt içi ve yurt dışına pazarlanmasının sağlanması hedeflemekte.
Proje çerçevesinde yatırımların tamamlanması ile birlikte ilk etapta yapılacak 20 kişilik istihdam ile Erzincan’da işsizliğin azaltılması ve sosyoekonomik gelişmişlik seviyesinin artmasına katkı sağlanması, bölgede ihracat kapasitesinin artması, doğal kaynakların değerlendirilmesi konusunda farkındalık oluşturulması ve bu alanda yeni yatırımların yapılmasına örnek teşkil etmesi beklenmekte.


Güncel 18.11.2022 09:20:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

2

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

4

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

5

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

7

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı

8

Antalya'da sahilde erkek cesedi bulundu

9

Mersin'de üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ele alındı

10

Cookshop Markalar Topluluğu'nda üst düzey atama