Erzincan’da ocak ayında 56 adet sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi yapıldı

Erzincan’da ocak ayında 56 adet sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi yapıldı

Erzincan’da ocak ayında 56 adet sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi yapıldı

Erzincan’da sokak hayvanlarının düzenli sağlık kontrolünden geçirildiği belirtilerek bu kapsamda ocak ayında 56 adet sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, 150 adet hayvanın iç dış parazit aşısının yapıldığı ve 24 adet hayvanında tedavi ve bakım işlemlerinin gerçekleştirildiği kaydedildi.
Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Veteriner İşleri Müdürlüğü sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik olarak tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Ekipler, sokak hayvanlarına yönelik rutin olarak gerçekleştirdiği sağlık kontrolü çalışmalarına devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde tedavisi mümkün olan sokak hayvanlarına bakım yapılırken, gerekli görülen hallerde ise tedavi ve bakım çalışmaları Geçici Bakım Evi’nde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ocak ayında 56 adet sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi yapılırken, 150 adet hayvanın iç dış parazit aşısı ve 24 adet hayvanında tedavi ve bakım işlemleri gerçekleştirildi.
Sokak hayvanlarına beslenme, tedavi ve sağlıklı barınak teminine kadar her alanda sahip çıkan belediyemiz besleme çalışmaları kapsamında mama dağıtımına da düzenli olarak devam ediyor.
Yaşam alanlarımızı paylaştığımız sokak hayvanları ile ilgili her konuda vatandaşlarımız, 444 9 024 ve Alo 153 nolu telefonlardan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine ulaşabilirler.”


Güncel 17.01.2022 20:29:28 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası