Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi.
Konuya ilişkin Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Kış mevsimi sebebiyle soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da, sokakta yaşayan vatandaşlarımız otellerde misafir ediliyor. Valiliğimiz himayelerinde ‘Soğuk Havalarda, Kimse Sokaklarda Kalmasın’ çalışması kapsamında ilimizde ve ilçelerimizde evi olmayan vatandaşlarımız, otellere yerleştiriliyor. Duyarlı vatandaşlarımızın sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından yaptıkları ihbarlar da değerlendirilerek Valiliğimizce evsiz vatandaşlara ulaşılıyor. Yapılan çalışma kapsamında; psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan ve kış aylarında sokakta kalmakta veya terk edilmiş mekanlarda yaşadığı tespit edilen vatandaşlarımıza, barınma, beslenme, sağlık ve ayni yardımlarla sahip çıkılıyor.”
Çalışmaya yönelik açıklamada bulunan Vali Mehmet Makas, hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için başlatılan bu çalışmaya tüm Erzincanlıların gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
Otellere yerleştirilen evsiz vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri adına iş bulma konusunda destek olduklarını da vurgulayan Vali Makas, bu kapsamda meslek ve çalışabilecekleri alanları değerlendirilen vatandaşların sıkıntı ve dertlerinin de dinlenildiğini aktardı.
Kendilerine sıcak bir yuva imkanı verilen evsiz vatandaşların üç öğün yemekleri, giyecek ve ihtiyaçlarının yanı sıra her türlü sağlık tedbirlerinin de sağlanmakta olduğunu bildiren Makas, kış boyunca devam edecek olan bu uygulama kapsamında, vatandaşlarımızın sokakta gördükleri evsizlerin durumlarını "153 - 155 - 156 ve 0(535) 975 98 38" nolu irtibat hatlarına bildirilebileceklerini söyledi.


Güncel 25.01.2021 04:43:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

2

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

3

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

4

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

5

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı

6

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

7

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

8

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı

9

Çatlak seramik kap ve kupalar bakteri üretme riski taşıyor

10

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tamura Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu