Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi

Erzincan’da sokakta yaşayan evsizler otellere yerleştirildi.
Konuya ilişkin Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Kış mevsimi sebebiyle soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da, sokakta yaşayan vatandaşlarımız otellerde misafir ediliyor. Valiliğimiz himayelerinde ‘Soğuk Havalarda, Kimse Sokaklarda Kalmasın’ çalışması kapsamında ilimizde ve ilçelerimizde evi olmayan vatandaşlarımız, otellere yerleştiriliyor. Duyarlı vatandaşlarımızın sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından yaptıkları ihbarlar da değerlendirilerek Valiliğimizce evsiz vatandaşlara ulaşılıyor. Yapılan çalışma kapsamında; psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan ve kış aylarında sokakta kalmakta veya terk edilmiş mekanlarda yaşadığı tespit edilen vatandaşlarımıza, barınma, beslenme, sağlık ve ayni yardımlarla sahip çıkılıyor.”
Çalışmaya yönelik açıklamada bulunan Vali Mehmet Makas, hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için başlatılan bu çalışmaya tüm Erzincanlıların gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
Otellere yerleştirilen evsiz vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri adına iş bulma konusunda destek olduklarını da vurgulayan Vali Makas, bu kapsamda meslek ve çalışabilecekleri alanları değerlendirilen vatandaşların sıkıntı ve dertlerinin de dinlenildiğini aktardı.
Kendilerine sıcak bir yuva imkanı verilen evsiz vatandaşların üç öğün yemekleri, giyecek ve ihtiyaçlarının yanı sıra her türlü sağlık tedbirlerinin de sağlanmakta olduğunu bildiren Makas, kış boyunca devam edecek olan bu uygulama kapsamında, vatandaşlarımızın sokakta gördükleri evsizlerin durumlarını "153 - 155 - 156 ve 0(535) 975 98 38" nolu irtibat hatlarına bildirilebileceklerini söyledi.


Güncel 25.01.2021 04:43:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (1)

2

Bakan Göktaş, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

3

Depremde hayatını kaybeden öğretmen Adana'daki mezarı başında anıldı

4

Beşiktaş Kulübü Başkanı Adalı, Hatay'da depremzedelerle bir araya geldi

5

Antalya'da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele sürüyor

6

Antalya'da kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 3 zanlı tutuklandı

7

Antalya'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı

8

Bakan Yumaklı, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Bakan Uraloğlu, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

10

Depremden 149 saat sonra enkazdan çıkarılan kişi, 3 yıl sonra kendisini kurtaran ekiple buluştu