Erzurum Oltu Esenyamaç Göleti’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Erzurum Oltu Esenyamaç Göleti’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Erzurum Oltu Esenyamaç Göleti’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

DSİ Erzurum yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oldu. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Erzurum Oltu Esenyamaç Göletinde çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Oltu Esenyamaç Göleti 410 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Beton ağırlıklı gövde tipinde inşa edilen gölette bugüne kadar yol, batardo, cebri boru imalatları ile gövdede yaklaşık 5500 m3 beton imalatı tamamlanarak yüzde 90 seviyesinde gerçekleşme sağlandı. 2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflediğimiz Gölette, vana imalatları, dolusavak düşü havuzu imalatları ve kret üzeri korkuluk imalatlarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 17 metre ve su depolama kapasitesi 0,11 milyon m3 olan Erzurum Oltu Esenyamaç Gölet’inin tamamlanması ile 2021 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 250 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.


Güncel 28.07.2021 10:52:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin-Antalya kara yolunda heyelan meydana geldi

2

Ankara Keçiörengücü-Adana Demirspor maçının ardından

3

Mersin'deki Berdan Baraj Gölü'nde su seviyesi yükseldi

4

Adana'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

5

Futbol: Trendyol 1. Lig

6

Jandarma Side Antik Kenti'nde esnaf ve misafirlerin bayramını kutladı

7

Adana'da trafik kazasında ölen kadının cenazesi Kahramanmaraş'ta defnedildi

8

Mersin'de dolu ve fırtına tarım alanlarına zarar verdi

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay Samandağ'da bayramlaşma programına katıldı

10

AK Parti Adana İl Başkanı Dağlı'nın annesinin cenazesi defnedildi