Erzurum’un tescilli lezzeti ‘cağ kebabı’ iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

Erzurum’un tescilli lezzeti ‘cağ kebabı’ iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

Erzurum’un tescilli lezzeti ‘cağ kebabı’ iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu

Erzurum’a özgü en önemli lezzetlerden birisi olan odun ateşinde pişirilen “cağ kebap”, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.
Erzurum’un 22 Şubat 2010’da coğrafi işaretle tescillenen ve TasteAtlas tarafından her yıl açıklanan Dünya çapında ki lezzetler sıralamasında bu yıl listenin 9. sırasında bulunan cağ kebabı Ramazan ayında da sofralardan eksik olmuyor. Oltu ilçesine bağlı Çarşıbaşı’nda cağ kebabının şiş fiyatı ise 20 TL’den satışa sunuluyor.
Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinde Ramazan ayı boyunca iftara cağ kebabı yapan cağ kebap ustası Ömür Çimen, “Çarşıbaşı’nda caddede seyyar cağ kebabı yapmak geleneksel hale geldi. Ramazan boyunca iftarda Oltulu vatandaşlar oruçlarını cağ kebabıyla açıyorlar” dedi.
Oltu Çarşıbaşı esnaflarından Tuncay Vural ise “Ramazanlarda Çarşıbaşı’nın olmazsa olmazı cağ kebabımızdır. Çarşıbaşı’na gelecekseniz cağ kebabı yiyeceksiniz, sonrada bir lira olan çayından içeceksiniz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.


Güncel 5.04.2023 11:41:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı