Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filminin galası yapıldı

Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filminin galası yapıldı

Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filminin galası yapıldı

Esenler Belediyesi, yönetmen Murat Çeri’nin New York Film yapımcıları, Bangkok Thai, Nepal ve İskandinav gibi festivallerden ödülle dönen “Bir Düş Gördüm” filminin galasına ev sahipliği yaptı.
Esenler Belediyesi, birçok festivalden ödülle dönen "Bir Düş Gördüm" filminin galasına ev sahipliği yaptı. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen galaya, film oyuncularının yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Yönetmen ve senarist koltuğunda Murat Çeri’nin oturduğu film, TRT ortak yapımında sinemaseverlerle buluştu. Vatandaşlar, filme yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu kadrosunda Recep Çavdar, Ferda Işıl, İsmail Hakkı Ürün, Ali Çelik ve Fatih Dokgöz’ün yer aldığı film, 9 yaşındaki Tarık’ın bir trafik kazası sonrası başından geçen olaylara odaklanıyor. Uluslararası ismi "In My Dream" olan 2020 yapımı "Bir Düş Gördüm" ün gala programı çerçevesinde film sonunda yönetmen ve oyuncularla söyleşi yapıldı.

"İnsanların filme olan ilgisinden memnunum"
İnsanların filme olan ilgisinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Yönetmen Murat Çeri, "Film, hafızasını kaybeden bir çocuğu anlatıyor. Simgesel düşlerle geçmişini hatırlıyor. Bilmediği bir dünyanın içine düşüyor. Aslında bu Türkiye’nin yaşadığı bir sendrom. Hafızasını kaybeden bir toplum, ancak düşlerle hatırlayabildiği bir geçmiş ve bilmediği bir hayatın içinde var olmaya çalışan bir millet diye yorumlarsam fazla abartmış olmam. Dün Ankara galasını gerçekleştirdik. Bugün burada Esenler’deyiz. Sağ olsun onlar el attılar. Yani insanların teveccühünden memnunum. Filme olan ilgisinden memnunum. İnsanlar artık kendilerine dair bir şey görmek istiyorlar. Gördüklerinde de mutlu oluyorlar. Bunları da paylaştıklarında bizim için motivasyon oluyor" şeklinde konuştu.

"Bir Düş Gördüm projesinin yeri bende ayrı"
"Bir Düş Gördüm" projesinin kendisi için yerinin ayrı olduğunu belirten Oyuncu Recep Çavdar, "Filmdeki karakterin ismi Akıllı Zeki. Nişanlısını 17 Ağustos depreminde kaybetmiş, aşık olduğu nişanlısını. Bu kayıptan ötürü akıl zinciri boşalıp aklını yitirmiş sonradan delirmiş bir karakter. Aşkından deliren bir adam. Aklını yitirdikten sonra köye dönmüş. Artık o köyde her hanenin bir evladı gibi. O köyün bağrına bastığı aşkıyla yaşamaya devam eden yüce gönüllü bir karakter. Bu bizim hikayemiz bizim hikayemizin özelliği yurtdışında teveccüh görmesi. Estetik yönüyle olsun, hayata insanlara olaylara bakışı yönüyle olsun bizim insanımız bizim kültürümüzü anlatıyor olması filmin bir parçası olmak güzel bir şey. Oyuncuyum, bir çok projede yer alıyoruz. Bazı projelerin yeri ayrı oluyor. ’Bir Düş Gördüm’ benim açımdan da sadece aldığı ödüllerle değil hikayesiyle ve bıraktıklarıyla hayatımda nadide bir yer tutacak" dedi.


Güncel 13.05.2022 09:00:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi