Esenyurt’ta kaçak doğumhaneye baskın

Esenyurt’ta kaçak doğumhaneye baskın

Esenyurt’ta kaçak doğumhaneye baskın

Esenyurt’ta sözde doktor ve yardımcısının açtığı muayenehanede kaçak doğum yapıldığı ihbarını alan ekipler baskın düzenledi. Kendini doktor olarak tanıtan kişinin, durumu olmayan ailelere “siz bakamıyorsanız bize satın” diye teklifte bulunduğunun öğrenilmesi üzerine şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameralara böyle yansıdı.
Esenyurt’ta bir apartman dairesinin kaçak muayenehane yapıldığı ihbarını alan Esenyurt Asayiş Büro Ekipleri, işyerini izlemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 1 ay önce yabancı uyruklu iki kişi tarafından kiralandığı tespit edilen dairede yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığını belirledi. Durumu olmayan ailelere para karşılığında bebeklerini satabileceklerini ifade eden şüpheliler yapılan ihbar üzerine yakayı ele verdi.
Baskın anı kamerada
İhbar üzerine sözde muayenehaneye baskın düzenleyen Esenyurt Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, işyerinde muayene için gelen kişilerle birlikte sözde doktor Ö.K. ile yardımcısı sözde ebe A.O.’yu gözaltına aldı.
Adreste yapılan aramada ultrason cihazı, doğumda kullanılan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve doğum sedyesi ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından kaçak muayenehane mühürlenerek kapatıldı. Adliyeye sevk olan Ö.K ile A.O ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameraya yansıdı


Yurt Dünya 28.12.2020 13:13:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da yaralı halde bulunan vaşak, tedavi altına alındı

2

Porsuk Çayı'nda cesedi bulunan öğretmenin cenazesi Mersin'de defnedildi

3

Osmaniye'de özel spor tesisleri denetlendi

4

ŞOK Marketler pestisit kontrolü için laboratuvar kurdu

5

Türk Ticaret Bankası'nın Antalya şubesi hizmete açıldı

6

Akdeniz ilçesinde onkoloji hastalarına ve engellilere psikolojik destek veriliyor

7

Hatay'da ambulans uçak 6 günlük bebek için havalandı

8

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu muhtarlarla görüştü

9

Antalya'da Yeşilay danışanları sanatla rehabilite ediliyor

10

Kadirli'de "Denetimli Serbestlik" paneli düzenlendi