"Eshab-ı Kehf Uyanıyor" tanıtım filminin çekimleri başladı

"Eshab-ı Kehf Uyanıyor" tanıtım filminin çekimleri başladı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Afsin ilçesinde bulunan ve Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-i Kehf Külliyesi'nin tanitim filminin çekimlerine baslandi.

Film setini ziyaret eden Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, burada yaptigi konusmada, Turizm Tanitma Platformu (TUTAP), Afsin Belediyesi ile Afsin Ticaret ve Sanayi Odasi is birliginde, "Eshab-i Kehf Uyaniyor" isimli tanitim filmini çektiklerini dile getirdi.

Kur'an-i Kerim'de de geçen Eshab-i Kehf'in tüm dünyaya duyurulmasi ve tanitilmasini istediklerini ifade eden Güven, sözlerini söyle sürdürdü:

"Eshab-i Kehf Külliyemizin tanitim filmi çekimleri devam ediyor. Insallah Turizm Tanitma Platformu ile birlikte yapilan bu çalisma sonucunda UNESCO Dünya Mirasi Türkiye ayaginin tanitimi baslamis olacak. Turizm Tanitma Platformu tarafindan çekilen bu belgesel tüm tanitim organizasyonlarinda kullanilacak. Belgesel çalismasina öncülük eden Turizm Tanitma Platformu Genel Baskani Fikret Yildiz'a, bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Mahir Ünal'a ve tanitim filminde gönüllü olarak görev alan genç kardeslerimize tesekkür ediyorum."

Eshab-i Kehf'in tanitimi noktasinda güzel bir sinerji yakaladiklarini ve bunu kalici listeyle taçlandirmak istediklerini aktaran Güven, "Insallah bu manevi mirasimiz kalici listede yer alacak. Bu degerimizi Türkiye'ye oldugu gibi tüm dünyaya da tanitacagiz." dedi.

TUTAP Genel Baskan Yardimcisi ve tanitim filminin yönetmenligini yapan Sezgin Güney ise TUTAP olarak inanç turizmi alaninda 3 destinasyon alani belirlediklerini söyledi.

"Sirnak Cudi'nin Kutsal Gerçegi" ve "Sanliurfa Inancin Besigi" tanitim filmlerinin çekimlerini tamamladiklarini kaydeden Güney, "Yedi uyurlarin yasamini konu alacak sekilde çekimlerimiz devam ediyor. Yaklasik yarim saatlik güzel bir tanitim filmi ortaya çikacak." diye konustu.

Tanitim filminin Ingilizce olarak da yurt disinda yayinlanacagini belirten Güney, sunlari kaydetti:

"Üç proje tamamlandiginda Ankara'da galasi gerçeklestirilecek ve sonrasinda sunumlar yapilacak. Türkiye'de TRT'de yayinlanacak. Buradaki amacimiz kendi ülkemizdeki insanlara tanitimi gerçeklestirdikten sonra yurt disindaki insanlara bu özel mekanlarimizi tanitmak ve bizim için ne anlam ifade ettigini gösterebilmek. Önce kendi insanlarimiza tanitmak, daha sonrasinda elde edilen çalismalari uluslararasi anlamda kullanabilmek istiyoruz."



Güncel 16.09.2020 13:18:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi