Eski ABD Başkanı Bush’tan ’Irak’ gafı

Eski ABD Başkanı Bush’tan ’Irak’ gafı

Eski ABD Başkanı Bush’tan ’Irak’ gafı

Irak’ın 2003’te işgali sırasında ABD Başkanı olan George W. Bush, katıldığı bir etkinlikte Ukrayna yerine Irak dedi. Bush’un, "Bir adamın Irak’ı tamamen gayrimeşru ve acımasız şekilde işgal kararı" ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.
Irak’ın 2003’te işgal edildiği dönemde ABD Başkanı olan George W. Bush, Dallas’ta katıldığı bir etkinlikte Rusya’nın siyasi sistemini eleştirirken yaptığı gafla kısa sürede gündem oldu. Bush konuşmasının bir bölümünde, "Bunların sonucu Rusya’da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak’ı tamamen gayrimeşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu" ifadesini kullandı. Ukrayna yerine Irak diyen Bush hemen hatasını fark ederek, "Yani Ukrayna’yı" dedi. Salonda sessizlik olurken, Bush "Irak’ı da... Her neyse" deyince gülüşmeler duyuldu. Bush’un sözleri sosyal medyada da hızla yayıldı ve yalnızca Twitter’da 3 milyondan fazla görüntüleme aldı.
2003’te Bush’un başkan olduğu dönemde ABD, kitle imha silahları olduğunu iddia ederek Irak’ı işgal etmişti. Uzun süren çatışmalarda yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de evini terk etmek zorunda kalmıştı.


Güncel 19.05.2022 10:49:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Batı Akdeniz'in şubat ihracatı yüzde 20 arttı

2

Adana'da geliştirilen pamuk, arpa ve buğday tohumları 13 ülkeye ihraç ediliyor

3

Daikin Türkiye çalışanlarını Gülseren Budayıcıoğlu ile buluşturdu

4

Mersin'de 5 bin 516 obje, figür ve sikke ele geçirildi

5

Osmaniye'de Yıldızlar Floor Curling İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

6

MEMLEKET SOFRASI - Osmaniye etli kömbesi

7

Adana'da tartıştığı kocasını bıçakla yaralayan kadın tutuklandı

8

İYİ Parti Serik İlçe Başkanlığı şehit yakınları ve gaziler için iftar verdi

9

Hatay'da trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 46 bin lira ceza kesildi

10

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi