Eski Bakan Güldal Akşit vefat etti

Eski Bakan Güldal Akşit vefat etti

Eski Bakan Güldal Akşit vefat etti

AK Parti’nin kurucu üyesi ve eski turizm ve devlet bakanlarından Güldal Akşit, vefat etti. Akşit, Ankara’da Korona virüs tedavisi görüyordu.
Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AK Parti’nin kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan AKŞİT, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.
08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.


Güncel 3.12.2021 11:10:38 0
Anahtar Kelimeler: eski bakan güldal akşit vefat etti

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti