Eskişehir’de yüzlerce işçi zammı beğenmedi, belediyeyi protesto etti

Eskişehir’de yüzlerce işçi zammı beğenmedi, belediyeyi protesto etti

Eskişehir’de yüzlerce işçi zammı beğenmedi, belediyeyi protesto etti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı farklı birimlerde belediyenin şirketine bağlı çalışan yüzlerce işçi, toplu iş sözleşmesinde önerilen zam oranını protesto etti. Zaman zaman gerginliğin tırmandığı alanda yüzlerce işçi sloganlar attı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Eskişehir Park Bahçe Peyzaj Temizlik Anonim Şirketi’ne (Espark) bağlı çalışan taşeron işçiler için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. İlk görüşmelerde belediye yetkilileri tarafından yapılan yüzdelik teklifi düşük bulan işçiler, adeta hayal kırıklığı yaşadı. Belediyede çalışan kadrolu işçilerin maaşına göre yarı yarıya maaş alan taşeron işçiler, soluğu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı önünde aldı. Belediyeye ait farklı birimlerde çalışan işçiler, mesai bitiminde evlerine gitmeyerek haklarını aramak için protesto gerçekleştirdi.
Zaman zaman gerginliğin tırmandığı alanda yüzlerce işçi hep bir ağızdan slogan attı. Gerginliğin büyümemesi amacıyla işçilerle görüşmeye gelen belediye yetkilileri, 25 Eylül’e kadar zamanı olan toplu iş sözleşmesinin 2 Eylül Cuma gününe kadar sonuçlanacağı konusunda söz verdi. İşçileri tatmin edecek düzeyde zam yapılacağı konusunda çaba göstereceklerini belirten belediye yetkilileri, toplu iş sözleşmesinin detaylarını görüşmek için sendika temsilcileri ile pazartesi günü tekrar masaya oturacak. İstedikleri sözleri alarak bir nebze de olsa tatmin olan işçiler, olaysız şekilde dağıldı.


Yurt Dünya 26.08.2022 22:36:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

2

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

3

Bölgesel Amatör Lig

4

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

5

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

6

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

7

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

8

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

9

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

10

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı