Eskişehirli şair Ahmet Urfalı’nın şiirleri ‘Felemenkçe’ diline çevrildi

Eskişehirli şair Ahmet Urfalı’nın şiirleri ‘Felemenkçe’ diline çevrildi

Eskişehirli şair Ahmet Urfalı’nın şiirleri ‘Felemenkçe’ diline çevrildi

Eskişehirli şair Ahmet Urfalı’nın 11 kitabında yayınlanan şiirleri, Belçika’da ikamet eden mütercim, şair ve sanatçı Nerkiz Şahin tarafından Felemenkçe diline çevrildi.
Nerkiz Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Eskişehirli şair Ahmet Urfalı’nın şiirlerinde yüksek insani değerlerin bulunduğunu yakından bilmekteyim. Urfalı’nın bütün insanlığa seslenen bütün şiirlerini, Felemenkçe’ye çevirdim. Felemenkçe dilini konuşan ve yazanların da, bu şiirlerden yararlanmasını sağlamak istedim. Farklı duygu ve düşüncelerin şiir dünyasını zenginleştireceğini ümit etmekteyim. Urfalı’nın şiirlerinin estetik, retorik, poetika, içerik ve anlam yönlerinden, yeni tedailere kapı aralayacaktır’’ dedi.
Şair Ahmet Urfalı da: ‘’Felemenkçe; Hollanda, Belçika ve Surinam’da resmî dildir. Şiirlerimin, Türkçe dışında bir başka dile çevrilmesinden son derece mutlu oldum. Güzelliklerin bütün insanlarla paylaşılması ve yeni güzelliklere vesile olmasını dilerim’’ dedi.


Güncel 5.10.2021 10:42:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünyanın en iyi tatlısı seçilen Antakya künefesinin sırrı tescilli peynirinde saklı

2

Kumluca'da sebze ve sanayi atıkları için konteynerler konuldu

3

Penta Teknoloji 2024 ikinci Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

4

NetWork "Kürk Koleksiyonu"nu beğeniye sundu

5

Logo Yazılım ve Türkiye İş Bankası'ndan işletmelere "Fatura Finansmanı" hizmeti

6

ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Büyükalaca atandı

7

Ege Yapı kentsel dönüşüm ve karbon salımına ilişkin araştırmasının bulgularını paylaştı

8

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

9

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

10

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı