​​Estergon Kalesi’nde tarih geleceğe taşınıyor

​​Estergon Kalesi’nde tarih geleceğe taşınıyor

​​Estergon Kalesi’nde tarih geleceğe taşınıyor

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Altinok, "Estergon Kalemizde bulunan müzemiz geçmisimizi gelecege aktardigimiz essiz güzellikteki eserler toplulugunu içinde barindiriyor." açiklamasinda bulundu.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Belediye, Estergon Türk Kültür Merkezi’nde bulunan Etnografya Müzesi, Türk tarihinin izlerini tasiyan tarihi eserleri günümüze tasimaya devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Geçmisine sahip çikmayan devletlerin ve milletlerin gelecegi olmaz. Estergon Kalemizde bulunan müzemiz geçmisimizi gelecege aktardigimiz essiz güzellikteki eserler toplulugunu içinde barindiriyor." ifadelerini kullandi.


- "Tarihimizi ve özümüzü ögretmemiz gerekiyor"


Altinok Estergon Türk Kültür Merkezi’nde bulunan müzenin tasidigi tarihi izleri gelecek nesillere anlatmanin önemli oldugunu animsatarak, "Özellikle tarihimizi anlatan müzelerimize büyük önem veriyoruz. Çocuklarimizin iyi yetismesi için kültürümüzü ve tarihimizi iyi anlatmamiz gerekiyor. Çocuklarimizi her alanda egitmeli, özgüveni yüksek, hedefleri olan, gelecege umutla bakan bir nesil yetistirmeliyiz. Çünkü devletlerin ve milletlerin gelecegi gençleri ve çocuklaridir. Geçmisini bilen bir nesil yetistirmek için de tarihimizi ve özümüzü yeni nesillere ögretmemiz gerekiyor. Müzeler de tarihimizi somut eserlerle ögretme hususunda önemli mecralardir." ?degerlendirmesinde bulundu.





Yurt Dünya 7.10.2020 13:01:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de 6 bin 200 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

2

Hatay Valisi Masatlı'dan kentteki yoğun yağışa ilişkin açıklama:

3

Kahramanmaraş'ta baraj gölüne düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

4

Burdur'da şarampole devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

5

Adana'da sağanak etkisini sürdürüyor

6

Adana'da refüje çarpan tır yandı

7

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

8

Hatay'da Engelliler Haftası dolayısıyla çini boyama etkinliği düzenlendi

9

Erzin'de Gençlik Haftası bisiklet turuyla kutlandı

10

Adana'da şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı