"Evde kal" çağrısına "oyuncak müzesi"ne çevirdiği konutunda uyuyor

"Evde kal" çağrısına "oyuncak müzesi"ne çevirdiği konutunda uyuyor

HATAY (AA) - BURAK MILLI - Hatay'in Iskenderun ilçesinde 82 yasindaki Erdem Erozan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda sokaga çikmalari kisitlanan 65 yas ve üstü vatandaslara yapilan "evde kal" çagrisina, yaklasik 58 yildir hobi amaçli biriktirdigi oyuncak ve süs esyalari arasinda uyuyor.

Süleymaniye Mahallesi'ndeki evinde yalniz yasayan Erozan, gençliginden bu yana gezdigi birçok sehirden satin aldigi oyuncak ve süs esyalarini evinde hobi olarak biriktirmeye basladi.

Odalarin oyuncaklarla dolmasi üzerine Erozan, duvarlar ve koridorlari da degerlendirdi.

Evinin duvarlari dahi oyuncak, süs esyalari, maket araçlar ve maskelerle donatilmis haldeki Erozan, üç odasi ve koridorlariyla "oyuncak müzesi"ni andiran konutunda, Kovid-19 tedbirlerine uyuyor.

Erozan, salginin bitecegi günü, binlerce oyuncak ve süs esyasinin arasinda zaman geçirerek bekliyor.

- "Sikilmadan zaman geçirebiliyorum

Erdem Erozan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 65 yas üstü vatandaslar gibi kendisinin de salgin nedeniyle disariya çikamadigini söyledi.

Yaklasik 3 bin oyuncak ve süs esyasinin arasinda gününü geçirdigini dile getiren Erozan, salginin, yalniz yasamasina ragmen kendisini etkilemedigini belirtti.

Salgin döneminde evdeki oyuncaklarla daha çok zaman geçirme firsati buldugunu anlatan Erozan, "Senelerdir zaten burada oyuncaklarin içerisindeyim. Koronavirüs beni hiç etkilemedi, sikilmadan zaman geçirebiliyorum. Evdeki esyalarla daha çok ilgilenme firsatim oluyor." ifadelerini kullandi.

Erozan, evde kaliteli zaman geçirmeye çalistigini, kalan vakitlerinde kaval ve org çaldigini, kitap okudugunu ifade etti.

Bir an önce salginin bitmesi temennisinde bulunan Erozan, "Su an disariya çikamadigim için evdeki esyalarla daha çok zaman geçirme firsatim oluyor. Bunlar artik benim hayatimin bir parçasi gibi. Baktikça keyif aliyorum." diye konustu.

Erozan, salginin tamamen kontrol altina alinmasinin ardindan Kovid-19'u yenen çocuklara oyuncak hediye etmek istedigini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 28.05.2020 11:14:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da hafif ticari araçla otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

2

Burdur'da yapay zeka destekli Mehmet Akif Ersoy Müzesi açıldı

3

Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Burdur'da müzik dinletilen ineklerin süt verimliliği araştırılıyor

5

Mersin'de suyun önemi masaya yatırıldı

6

Osmaniye'de Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında yürüyüş yapıldı

7

Deprem bölgesinde İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi

8

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yazıcı'nın bebeğinin cenazesi Mersin'de defnedildi

9

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

10

Antalya ve çevre illerde eğitim sendikalarından okul müdürünün öldürülmesine tepki