Evi yanan Suriyeli kadının imdadına İHA muhabirleri koştu

Evi yanan Suriyeli kadının imdadına İHA muhabirleri koştu

Evi yanan Suriyeli kadının imdadına İHA muhabirleri koştu

Adana’nın Kozan ilçesinde Suriyeli ailenin yaşadığı evde çıkan yangına ilk müdahaleyi bölgede bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri yaptı. Suriye uyruklu bir kadının çığlıklarına koşan gazeteci, çevre esnafından söndürme tüpü alarak yangına müdahale etti. Önce bahçede bulunan çocuğu annesine teslim eden gazeteciler, daha sonra dumanların yükseldiği odaya koştular.
İhlas Haber Ajansı muhabiri Emre Bozdemir ve Beril Solmuşgül biçer sokakta tarım ve yem işi yapan esnaf Ersan Tokuş’tan araç yangın söndürme tüpünü isterken çevredekilerden 110 İtfaiye ekipleri aramalarını istediler.
Suriye’nin Halep ilçesinden Kozan’a gelen Hasan Alhilal ailesinin banyosunda bulunan çamaşır makinasından çıkan alevlere müdahale eden gazeteci Emre Bozdemir, bir yandan olayı an ve an mesai arkadaşı ile birlikte görüntüledi. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken evlatlarını bir an olsun kucağından bırakmayan Suriye uyruklu kadın göz yaşlarını tutamadı evlatlarına sıkı sıkı sarıldı. İtfaiye ekipleri evde soğutma çalışmasının ardından yangında evden kurtarılan 4 çocuğa süt ve kek ikramında esnafla birlikte bulundu.
İhlas Haber Ajansı Kozan muhabiri Emre Bozdemir, o an vicdanını dinlediğini kaydederek “ bir bayan çığlıklarını duyduk korktuk gazetecilik duygusu bir kenarda kaldı yangın söndürme tüpünü aldık müdahale ettik” dedi.
Esnaf Ersan Tokuş, gazeteciye teşekkür ederek canını hiçe sayarak içeri yangın tüpünü yetiştirdiği yangını söndürdü” dedi.


Yurt Dünya 28.11.2020 17:41:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifk'de LGS'ye yönelik "Öğretmen Çalıştayı" başladı

2

Türk cerrahlar kalp damar alanındaki tecrübelerini eğitimlerle yurt dışına da taşıdı

3

Hatay'da otogarda bulunan 100 kilogram bozulmuş kabak tatlısı imha edildi

4

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili davaya devam edildi

5

Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilgil AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Vodafone Türkiye 2025-26 mali yılı 3'üncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

8

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Eriş, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Osmaniye merkezli 6 ilde “yapay zekâlı yatırım” dolandırıcılığı operasyonu: 5 tutuklu