Evlat direnişi bin 244 gündür devam ediyor

Evlat direnişi bin 244 gündür devam ediyor

Evlat direnişi bin 244 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.
3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binasının önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat direnişi bin 244’üncü gününde sürüyor. Oğlu Aziz Demir’in 16 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren anne Güzide Demir, evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.
Çocuğuna dağdan indiğinde herhangi bir ceza uygulanmayacağını belirten Demir, “4 senedir biz burada oturma eylemindeyiz. Çocuklarımız gelene kadar biz buradan hiçbir yere ayrılmayacağız. Oğlumdan ne istediler de dağda taşta mağaralara mahkum ettiler. Oğlum kaçırıldığında daha 16 yaşındaydı. Geri getirsinler. Oğlum neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Seni orada kandırıyorlar. Herhangi bir ceza uygulanmıyor. Devletimiz size kucak açıyor. Orası sizin yeriniz değil. Artık geri dönün” dedi.


Yurt Dünya 28.01.2023 14:16:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı