Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı direnişi 922. günde

Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı direnişi 922. günde

Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı direnişi 922. günde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi, 922’inci gününde de devam ederken, oğlunun dağa kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu ifade eden anne Sabire Aydın, “Oğlum 2017 yılında Samsun’da üniversite okurken halen HDP milletvekili olan Murat Çepni tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı” dedi.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi 922’inci gününde de sürüyor. 2017 yılında Samsun’dan 23 yaşındayken çalışmak için İstanbul’a giden, 3 ay sonra İzmir’e gittiği öğrenilen ve kendisinden haber alınamayan Zafer Aydın’ın (23) annesi Sabire Aydın, oğlunun Samsun’dan İstanbul’a çalışmak için gittiğini ve 3 ay sonra İzmir’e geçtiğini, bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi.
Oğlunun dağa kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu ifade eden anne Aydın, “Oğlum 2017 yılında Samsun’da üniversite okurken halen HDP milletvekili olan Murat Çepni tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı. 4 yıldır hiçbir haber alamıyorum oğlumdan. Benim çocuğumun yokluğundan HDP sorumludur. Ben burada evlat nöbeti mücadelesi veren annelerle birlikteyim ve çocuklarımız gelene kadar HDP il başkanlığı önünde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Sensiz ben her mutlu günümde buruk bekliyorum”
Gözyaşları içerisinde oğluna teslim olması için çağrıda bulunan anne Aydın, “Oğlum beni görüyor ve duyuyorsan kaç gel güvenlik güçlerine teslim ol. Sensiz ben her mutlu günümde her bir tarafım buruk bekliyorum. Ne olursun dön gel” diye konuştu.


Yurt Dünya 12.03.2022 12:43:37 0

İlginizi Çekebilir

1

ODTÜ'nün koruma altındaki sahiline Akdeniz foku ve kaplumbağalar konuk oluyor

2

Mersin'de kaçak kazı yapan 6 kişi suçüstü yakalandı

3

Kızılot Sahili'ndeki caretta caretta yuvası sayısı 1800'e ulaştı

4

Adana'da çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

5

Adana'daki operasyon ve denetimlerde 66 ruhsatsız silah ele geçirildi

6

Burdur'da şarampole devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Adana'da yangın çıkan apartmanda bulunan kenevir serasıyla ilgili yakalanan kişi tutuklandı

8

Alanya'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

9

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

10

Mersin'de 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin servis otobüsü şoförü tutuklandı