Evlat nöbetindeki anne Aysel Artık: “Çocuklarımız ölmeden bize versinler”

Evlat nöbetindeki anne Aysel Artık: “Çocuklarımız ölmeden bize versinler”

Evlat nöbetindeki anne Aysel Artık: “Çocuklarımız ölmeden bize versinler”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 55’inci gününe girdi.
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi bin 55’inci gününde. Bugüne kadar 303 ailenin katıldığı evlat nöbetinde, 37 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim olup, gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edildi.
Hatay’ın Antakya ilçesinde ikamet eden ve 2015 yılında iş yerinden eve gittiği sırada bir daha kendisinden haber alınamayan Erhan Artık’ın annesi Aysel ile babası Ekrem Artık, HDP il binası önündeki eylemi kararlılıkla sürdürüyor. Anne Aysel Artık, “7 yıldır aramadığımız, sormadığımız yer kalmadı. Çocuklarımız dağdan gelene kadar eylemimiz sürecek. Buradan da ayrılmayacağız; bunda kararlıyız. Evlatlarımızı HDP ve PKK’dan istiyoruz. Çocuklarımız ölmeden bize versinler. Öldükten sonra ne yapacağız o evladı. Oğlum, beni görüyor ve duyuyorsan kurban olayım dön, gel” dedi.


Yurt Dünya 24.07.2022 11:59:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Dijital İnsan" zirvesi düzenlendi

2

Erdemir MUGEM'in gemi sacını üretiyor

3

Boğazına kaçan yiyeceği kendi kendine yaptığı Heimlich manevrasıyla çıkardı

4

Depremde hasar gören Kapıçam Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

5

Tarık Biberovic Red Bull ailesine katıldı

6

Helikobakter pilori mide kanseri riskini artırıyor

7

Enerjisa dağıtım şirketleri 2025'te üç ilde 9,8 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi

8

Aladağ'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

9

Adana'da restoranda öldürülen gencin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı

10

Mersin'de sigara kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı