Evlat nöbetindeki baba: “Mücadelemizden HDP ve PKK rahatsızlık duyuyor”

Evlat nöbetindeki baba: “Mücadelemizden HDP ve PKK rahatsızlık duyuyor”

Evlat nöbetindeki baba: “Mücadelemizden HDP ve PKK rahatsızlık duyuyor”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını belirten ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Eyleme katılan baba Süleyman Aydın, "Bu mücadelemizden HDP ve PKK büyük bir rahatsızlık duyuyor" dedi.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat direnişi bin 224 gündür sürüyor. Oğlu Özkan Aydın için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın, oturma eylemlerinin 4’üncü yılında da kararlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Evladının 8 yıl önce HDP aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Aydın, “Evladım Özkan Aydın 15 yaşındayken HDP’liler tarafından kandırılarak 8 yıldır örgüte gönderilmiş. Biz burada annelerimizle birlikte evlat mücadelesi verirken, sözde insan hakkını savunan insanlardan hiçbiri gelip de ziyarette bulunmadı. Yeri geldiği zaman diyorlar ki ’HDP siyasi bir partidir.’ Eğer HDP siyasi bir parti olmuş olsaydı 18 yaşının altındaki evlatlarımızı partilerinin içine alıp da örgüte göndermezlerdi. Bu mücadelemizden HDP ve PKK büyük bir rahatsızlık duyuyor. Hiç kimsenin gücü bu çadırı kaldırmaya asla yetmeyecek. Biz sonuna kadar evlat mücadelemize devam edeceğiz. Bu çadırdan rahatsızlık duyanlar varsa da evladımızı getirsin” dedi.


Güncel 8.01.2023 15:11:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı