Evlatlarını dualarla, gururla askere uğurladılar

Evlatlarını dualarla, gururla askere uğurladılar

Evlatlarını dualarla, gururla askere uğurladılar

Eskişehir Seyitgazi ilçesi Göknebi mahallesinde askere gidecek gençler, yılların geleneği ile mevlit okutulup ve dualarla uğurlanıyor.
Mahalle gençlerinden Yasin Yıldız da bu gelenekle sevinç içinde Mehmetçik ocağına uğurlandı. Kayseri Komanda Tugayı’ndaki birliğine teslim olacak Yasin Yıldız için Goknebi Camii’de okutulan mevlit, ikram edilen yemek sonrasında helallik alarak dua edildi.
Duygusal anların yaşandığı davette asker adayı Yasin Yıldız; "Bu mutlu günümde dostlarımıza akrabalarıma büyüklerime teşekkür ediyorum. Nasip olursa Kayseri’deki birliğime teslim olacağım, heyecanlayım, anlatılamaz güzel bir duygu içindeyim" dedi.
Evladına sarılan asker annesi Serpil Yıldız da; "Rabbim hayırlısı ile gidip gelmesini nasip etsin" diye belirtirken baba Fazlı Yıldız ise, "Oğlum Yasin’i askere uğurlayacağız. Mutluyuz, gururluyuz, dualarınızı eksik etmeyin. Rabbim şanlı Türk ordumuzu, evlatlarımızı korusun. Asker babası olması güzel bir duygu" şeklinde konuştu.


Güncel 5.09.2022 11:36:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor