Eynif Ovasında yangının 7’inci gününe girildi

Eynif Ovasında yangının 7’inci gününe girildi

Eynif Ovasında yangının 7’inci gününe girildi

Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi Eynif Ovası’nda dün sabah saatlerinde kontrol altına alınan, rüzgarın etkisiyle öğle saatlerinde tekrar başlayan orman yangını devam ediyor.
Havadan ve karadan müdahaleyle dün sabah saatlerinde kontrol altına alınan Eynif Ovası’ndaki orman yangını öğle saatlerinde tekrar başlamıştı. Ormana Mahalle Muhtarı Fikret Canbaş, "Yangın dün sabah saatlerinde kontrol altına alındı ve öğle saatlerinde Eynif Ovası Burcuoğlu Boğazı, Girendere ve Gölcük mevkiinde poyrazın etkisi ile yeniden alevlendi. Ekipler karadan ve havadan yangına karşı çalışmalarını canla başla sürdürerek şu anda sadece Girendere mevkiinde devem eden yerde mücadele ediyorlar. Diğer bölgeler söndürüldü ve soğutma çalışması sürdürülüyor" dedi.
Yangına, Akseki Orman İşletme Müdürlüğüne ve başka illerden gelen belediyelere ait itfaiye ekipleri, orman yangın söndürme ekipleri, itfaiye personeli, kolluk kuvvetleri ve vatandaşlar müdahale ediyor. Yangın bölgesinde, uçak ve helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, su tankeri, TOMA ile kurumlara ait araçlar görev yapıyor. Bölgeye kurulan kazanlarda yemek pişirilerek yüzlerce kişiye yemek veriliyor. Ayrıca bölgede bulunan yaklaşık bin civarındaki Yılkı atlarına ise çeşitli illerden kamyonlarla gelen saman verildiği bildirildi.


Güncel 7.08.2021 10:49:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

3

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

4

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

5

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

7

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

8

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

9

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

10

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi