Eyüpsultan'da 89 kedi ve köpek sahiplendirildi

Eyüpsultan

Eyüpsultan'da 89 kedi ve köpek sahiplendirildi

ISTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi, sosyal sorumluluk prensibiyle sürdürdügü çalismalar kapsaminda, Kemerburgaz Sokak Hayvanlari Kliniginde haftanin 7 günü sokak hayvanlari için hizmet vermeye devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Veteriner Isleri Müdürlügü sokak hayvanlari için ihtiyaç duyulan bölgelerde besleme çalismalari gerçeklestiriyor.

Kemerburgaz Sokak Hayvanlari Kliniginde ise her yil binlerce hayvanin tedavisi yapiliyor. Vatandaslardan gelen ihbarlar dogrultusunda yarali ve hasta hayvanlarin, hayvan ambulansiyla bulunduklari yerde tedavileri yapiliyor, yerinde tedavileri mümkün olmayanlar alinarak Sokak Hayvanlari Klinigine götürülüyor.

Hayvanlarin saglikli yasam hakkinin saglanmasini amaçlayan Eyüpsultan Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügüne bagli olarak çalisan klinikte, yil boyunca sahipsiz sokak hayvanlarinin muayenesi, tedavisi, kisirlastirmasi, asilamasi, mikroçip uygulamasi ve kayit altina alma gibi islemler yapiliyor. Tedavisinin tamamlanmasinin ardindan insan ve çevre sagligina tehdit unsuru tasimayanlar yasa geregi tekrar alindiklari ortama birakilarak rehabilitasyonlari tamamlanmis oluyor.

- Klinik ve rehabilitasyon ünitesi

Sokak hayvanlari için özel dizayn edilmis ve tüm ekipmani bu dogrultuda olusturulmus, muayene odasi ve ameliyathanesi de olan klinik toplamda 200 metrekare alan üzerine kuruldu.

Klinik bünyesinde ayrica, yeni islevler kazandirmak ve hizmet kalitesini artirmak amaciyla 150 metrekarelik bir alan üzerinde insa edilen ikinci bir Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Ünitesi bulunuyor.

Üç veteriner hekim ve dört yardimci personel ile haftanin yedi günü 09.00-16.00 saatleri arasinda hizmet veren klinikte, ameliyathane ve muayenehanenin disinda ilaç odasi da yer aliyor.

Klinikte son 5 ay içerisinde 228 kedi, 46 köpek kisirlastirildi. Kisirlastirma islemi disinda klinikte 1865 kedi ve köpegin tedavisi yapildi, 1865 basibos yasayan kedi ve köpek kayit altina alindi.

Yasalar geregi sahibi olduklari hayvanlarini kayit ettirmekle yükümlü vatandaslara ait kedi ve köpekler, klinikte mikroçip uygulanarak kayit altina aliniyor ve kuduz asilari yapiliyor.

- 89 kedi ve köpek sahiplendirildi

Klinikte tedavi ve kayit altina alma gibi islemlerinin yani sira sahiplendirme de yapiliyor. Dileyen vatandaslar, Eyüpsultan Belediyesi ile irtibata geçerek, sartlar uygun oldugu takdirde kedi veya köpek sahiplenebiliyor.

Kemerburgaz Sokak Hayvanlari Kliniginde son 5 ay içinde, asilari ve bakimlari tamamlanmis 89 kedi ve köpek sahiplendirilerek yeni yuvalarina kavustu.








Yurt Dünya 15.06.2020 22:05:13 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da evde çıkan yangında anne ve oğlu öldü, baba yaralandı

2

Adana'da çalılıktan ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

3

Avukatlar "Yırtık Cübbe" ile 23 yıldır tiyatro eserlerini sahneliyor

4

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 192 deprem konutu taşınmaya hazır hale geldi

5

Adana'da apartmanda çıkan yangında anne ve oğlu öldü, baba yaralandı

6

Burdur'da iki yerde çıkan orman yangını söndürüldü

7

Belen Kaymakamı Yılmaz'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

8

Mersin'de 17 yaşındaki kızdan 8 gündür haber alınamıyor

9

Kemer'de bayramlaşma programı düzenlendi

10

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel mezarı başında anıldı