Eyyübiye Sera Kent’te büyüme öncesi hazırlıklar sürüyor

Eyyübiye Sera Kent’te büyüme öncesi hazırlıklar sürüyor

Eyyübiye Sera Kent’te büyüme öncesi hazırlıklar sürüyor

Eyyübiye Belediyesi’nin ilçe ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak adına projelendirerek hayata geçirdiği Eyyübiye Sera Kent, kapasite artırımı öncesi ürün çeşitliliği çalışmalarına ağırlık verdi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçe ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak adına projelendirerek hayata geçirdiği Eyyübiye Sera Kent’te ürün çeşitliliği çalışmalarına ağırlık verildi. Geçen yaz ıslah edilmiş yerli tohum Şanlıurfa biberi (isot) üretimine ağırlık veren ve beklentilerin çok üzerinde rekoltenin elde edildiği Eyyübiye Sera Kent’te, yeni seraların kurulması öncesinde ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik yine ıslah edilmiş yerli tohumlardan domates, salatalık, kavun, karpuz, patlıcan ve biber gibi tarım ürünleri yetiştiriliyor. Halen 30 dönümde devam eden üretimin, etaplar halinde büyütüleceği Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon salatalık üretimi pazarda yerini alırken, Türkiye’de başta Antalya’da üretilmeye başlanan ejder meyvesi çelik yetiştiriciliği denemelerinden de oldukça başarılı sonuçlar elde edildi. Alanında uzman ziraat mühendisleri ve iklimlendirme uzmanlarının istihdam edildiği Eyyübiye Sera Kent’te yaz-kış dönemlerini kapsayan üretim ve hasat süresi, yılın 365 gününü kapsıyor.
Eyyübiye Sera Kent ile aynı zamanda Şanlıurfa şehir merkezine yakın tarım alanlarında, lojistik, enerji, sulama ve iş gücü avantajlarından faydalanarak üretime dahil olmak isteyen girişimcilerle tecrübe paylaşımı hedefleniyor.


Güncel 30.04.2023 14:51:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yıkılan üst geçidin yerine yenisinin yapılmasını isteyen vatandaşlar eylem yaptı

2

Bozyazı ilçesinde öğrenciler, ihtiyaç sahiplerinin bakkallara olan borcunu ödedi

3

KKTC'deki trafik kazasında ölen askerin cenazesi Mersin'de defnedildi

4

Turizmde "yüzen oteller"in popülerliği artıyor

5

Bucak'taki Kızıllı Şelalesi ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

6

Çocukları suç ve suçlulardan korumanın ilk adımı okul çevrelerindeki önlemlerle atılıyor

7

Tefenni ve Yeşilova ilçelerinde çocuklara afet bilinci tiyatroyla anlatıldı

8

Antalya'da "Orman Yangınlarını Önleme Planı" hayata geçirildi

9

Polis, şubat ayında 566 şüpheliyi yakaladı, 16 kişi tutuklandı

10

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunda 8 zanlı tutuklandı