Falken FK 510 lastikleri, yarış pistindeki deneyimini yola aktarıyor

Falken FK 510 lastikleri, yarış pistindeki deneyimini yola aktarıyor

Falken FK 510 lastikleri, yarış pistindeki deneyimini yola aktarıyor

ISTANBUL (AA) - Türkiye distribütörlügünü AKO Grup'un yaptigi Falken'in rekabetçi ruhu ve dayanikliligi, pist disiplininde dünyanin en zorlu yarisi olarak gösterilen 48. ADAC TOTAL 24 Saat Yarisi'nda bir kez daha kanitlandi.

AKO Grup'tan yapilan açiklamaya göre, Almanya'nin Nürburgring pistinde gerçeklesen ve 24 saatlik bir sürede 25 bin kilometrenin üzerinde bir mesafenin katedildigi zorlu yarista, her iki Porsche 911 GT3 R araci da finis görme basarisi elde etti.

Falken, bu yarisla performans lastiklerinin güvenilirligini bir kez daha sergilemis oldu. Yaris pistlerinde aktif olarak yer alan Falken, FK 510 performans lastikleriyle yaris pistindeki deneyimini yola aktariyor ve genis kitlelerin faydasina sunuyor.

Eifel sira daglarinin bölgenin iklimine olan etkisi, her zaman oldugu gibi yaris üzerinde de belirleyici oldu. Yaris, son derece zorlayici hava sartlarinda gerçeklesti. Sürekli yagan ve etkisini giderek artiran yagmurun yani sira yogun sis de yarisçilarin performansini etkiledi. Pistte yasanan kazalar ve bu kazalar sirasinda piste dökülen yag da kosullarin zorlugunu artirdi. Ögleden sonra baslayan yarisa, giderek kötülesen hava kosullari nedeniyle gece saatlerinde Yaris Direktörü karariyla ara verildi. 8,5 saatlik aranin ardindan sabah saatlerinde yaris yeniden basladi.

Nürburgring pistinin zorlayici dogasinin, doga kosullarinin sertligiyle birlesimi, pilotlari, yaris ekiplerini, mekaniker ve lastik ekiplerini oldukça zorladi. Yaris, insan-makine-lastik üçlüsünün 25 bin 378 kilometrelik mücadelenin her bir düzlügünde, her bir virajinda zorlu bir testten geçirilmesi seklinde geçti.

Kötü hava kosullari ve yarisa verilen ara, antrenman ve siralama turlarinda yasadiklari talihsizlikler nedeniyle start siralamasinda gerilere düsen Falken pilotlarinin geri dönüs eforunu da olumsuz etkiledi. Tüm olumsuzluklara ragmen yola ve yarisa Falken'in güvenilir performansi ile tutunan pilotlar, birçok yarisçinin yaris disi kaldigi mücadeleyi 10 ve 11. sirada tamamlama basarisi gösterdi.



Yurt Dünya 1.10.2020 12:22:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk sinemasının usta isimleri "Tur Rehberi" filminde bir araya geldi

2

40 yıllık arazi paylaşma sorunu arabuluculukla 1 ayda çözüldü

3

Osmaniye'de asayiş uygulamalarında yakalanan 6 şüpheli tutuklandı

4

Bitlisli öğrenciler tiyatro yarışmasında Türkiye birincisi oldu

5

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi

6

Depremzede yüksek lisans öğrencileri akademik hayallerinden vazgeçmedi

7

Adana'da sulama kanalında kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

8

Adana'da bir ev çıkan yangında hasar gördü

9

Hatay'da Gençlik Festivali'nde Uğur Aslan konser verdi

10

Eğirdir Gölü'nde patlamamış el bombaları bulundu