Faraşin Yaylası’nda kalan Aslan ailesinin dört çocuğu, yaz-kış demeden ev işlerini sırtlıyor

Faraşin Yaylası’nda kalan Aslan ailesinin dört çocuğu, yaz-kış demeden ev işlerini sırtlıyor

Faraşin Yaylası’nda kalan Aslan ailesinin dört çocuğu, yaz-kış demeden ev işlerini sırtlıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Faraşin Yaylası’nda kalan Aslan ailesinin çocukları yaz-kış demeden evlerinin işlerini üstlenirken, 220 adet hayvandan oluşan sürünün bakımlarını da yapıyor.
Beytüşşebap ilçesine bağlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylası’nda yıllardır kalan Aslan ailesi, geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Aslan ailesinin 2 kız, 2 erkek çocuğu evin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. 220 koyun, 5 at, 4 köpek ve 27 tavukları olan aile; yaylada kış-yaz kış kalıyor. 2 bin 650 rakımlı yaylada kalan ailenin en küçük çocukları olan 5 yaşındaki Nuda Aslan, ablası olan Axin ile beraber koyunlara bakıyor. 10 ve 11 yaşlarında olan Berat ve Çınar isimli erkek çocuklar at ve samanlardan sorumluyken, baba Kaya Aslan ise kar yığınlarıyla uğraşıyor.
Kışın en sert geçtiği yaylada geçimini hayvancılık yaparak sağlayan ailenin çocukları ilkbahar aylarını iple çekiyor. Axin Aslan (13), yıllardır yaylada kaldıklarını söyledi. Aslan, "Çoktandır buradayız. Her yıl yaz-kış burada kalıyoruz. Hayvanlarımız var, babama yardım ediyoruz. Evin işlerinde anneme yardım ediyorum, daha sonra kardeşlerimle beraber koyunların içinde nöbet tutuyoruz. Yem veriyoruz, suya götürüyoruz" dedi.
İşlerinin çok zor olduğunu, buna rağmen güzel geçtiğini ifade eden Aslan, "En küçük kardeşim Nuda 5 yaşında sürekli bizimle. Beraber sıkılmasın diye onu da yanımızda getiriyoruz, o da çalışıyor. Son 3 yıldır bizim sesimizi duyurduğunuz için İhlas Haber Ajansına çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Güncel 2.03.2023 10:48:27 0

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı