Fatih’teki bu sandıkta oy veren sayısı sandık görevlilerinin sayısından az

Fatih’teki bu sandıkta oy veren sayısı sandık görevlilerinin sayısından az

Fatih’teki bu sandıkta oy veren sayısı sandık görevlilerinin sayısından az

Fatih’te yalnızca 13 seçmeni bulunan sandıkta 7 kişi oy kullandı. 8 sandık görevlisinin de oylarını burada kullanmasıyla sayı 15’e yükseldi. Sandık görevlileri, geri kalan 6 seçmenin de gelmesi için beklemeye başladı.
İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Eminönü’ndeki Mimar Sinan İlkokulu’na sabah saatlerinden itibaren birçok seçmen gelerek oylarını kullandı. Okuldaki 2233 numaralı sandık ise yalnızca 13 kişilik seçmen sayısıyla dikkat çekti. Tahtakale Mahallesi’ndeki 13 seçmenden 7’si sandığa gelerek oylarını kullandı. Sandık başındaki görevlilerin de oy vermesiyle burada kullanılan oy sayısı 15’e yükseldi. Böylece sandıkta kayıtlı olup oy vermeye gelen seçmen sayısı, görevlilerin sayısının gerisinde kalmış oldu. Sandık görevlileri geri kalan 6 seçmenin de gelmesi için beklemeye başladı.

“Herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz”
Mahallede esnaflık yaptığını söyleyen Abdurrahim Esen, “Burası Süleymaniye Mahallesi, Tahtakale. Türkiye’de en az seçmen olan sandık. Herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz. 85 milyonun geleceği, refahı, huzuru için bütün seçmenleri sandığa davet ediyor, herkesin iradesine de saygı duyuyoruz” dedi.


Yurt Dünya 14.05.2023 15:24:43 0

İlginizi Çekebilir

1

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

2

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

3

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

4

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

5

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

6

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı

7

Adana'da yükümlülerin istihdamına yönelik toplantı yapıldı

8

TFI TAB Gıda Yatırımları sürdürülebilirlik için sektör paydaşlarını buluşturdu

9

Mersin'de Akdeniz Belediyesi 6 yaşa kadar ücretsiz gelişim taraması hizmeti veriyor

10

Akdeniz Üniversitesi'nden Bakım Hizmetlerinde Dijital ve Yeşil Dönüşüm Projesi