Fatsa’da derelerde taşkın önlemi

Fatsa’da derelerde taşkın önlemi

Fatsa’da derelerde taşkın önlemi

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçenin şehir merkezi ve mahallelerinde bulunan derelerin, temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor.
Haziran ayı başından itibaren Bülbül Deresi’nde başlayan temizlik çalışmaları, Dolunay Mahallesi Yapraklı Deresi, Kurtuluş Mahallesi Kızıllık Deresi, Dumlupınar Mahallesi Sıfır Kilometre Deresi, Bülbül Deresi yan kol ve son olarak Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Mazlumoğlu Deresi’nde temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Dere temizlik çalışmaları Bülbül Deresi’nin doğu kolu ile tamamlanacak.

"Derelerde sel taşkın riskini önlemiş olduk"
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin içinde bulunduğu iklim kuşağından ötürü, aşırı yağışlarda derelerin taşkın riski taşıdığı hem de yaz aylarında çevreyi rahatsız edecek kirlilik barındırdığı için temizleme çalışması başlattıklarını belirterek, “Fatsa’da ilk olarak şehrin en merkezi yeri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile Dumlupınar Mahallesi’ni birbirinden ayıran noktadan geçen Bülbül Deresi’nden temizlik çalışmalarını başlatmıştık. Temizlik ekipleri 2 ay içerisinde 2 bin 150 metre temizlik çalışması gerçekleştirdi. Derelerde yapılan temizlik çalışması sayesinde hem sel taşkın riski hem de görüntü kirliliği ortadan kalkmış oldu” dedi.


Güncel 30.07.2020 14:22:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

3

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

4

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

5

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

6

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

7

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

8

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

9

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

10

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi