Fatsa’da eğitim şenliği

Fatsa’da eğitim şenliği

Fatsa’da eğitim şenliği

Ordu’nun Fatsa ilçesi Demirci Mahallesi’nde 3. Eğitim Şenliği etkinliği düzenlendi.

Kaymakamlık, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan eğitim şenliğinin açılış konuşmasını Demirci Mahallesi Muhtarı Taylan Şendur yaptı. Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, Demirci’nin Fatsa’nın en güzel mahallelerinden biri olduğunu belirterek, “Köy kültürümüzün tarihten gelen atalarımızdan, dedelerimizden gelen o örflerin, adetlerin en güzel yaşanabildiği, böylesine güzel etkinlikler sayesinde de yeni kuşaklara aktarılabildiği en güzel mahallelerimizden bir tanesindeyiz. Biz de bu mahallemizin her türlü ihtiyacını muhtarımızın öncülüğünde gayret göstererek, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki nesillere en büyük miras olarak bırakabileceğimiz kültürümüzün, en güzel etkinliklerinden biri gerçekleşiyor. Fatsa’mızda birlik, beraberliğin, kardeşliğin en önemli meyvelerinden bir tanesini bu etkinliklerde görüyoruz. Kaymakamlığımız öncülüğünde diğer kurum ve kuruluşlarımızın, STK’larımızın birlikteliği ile düzenlenen bu güzel etkinliğin inşallah bugün şenlikle başlayan, gelecekte de festivallere dönüşecek güzel bir festival olmasını umut ediyorum. Milli Eğitim Bakanımızın Ordu’muza milletvekili adayı olmasıyla birlikte, köy okullarımızın köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesine dair bir takım mücadeleler olmuştu. Sayın Valimizin destekleriyle Fatsa’da 16 tane köy okulumuz, Köy Yaşam Merkezi olmak üzere yatırım programına alındı. Ben tüm Fatsalı hemşerilerim adına tüm eğitim camiası adına Sayın Valimize şükranlarımı iletmek istiyorum” dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise, "Bugün çocukluğumu hatırladım. Nerede görev yaparsak yapalım öncülüğümüz ve Ordu özelinde değerli bir Milli Eğitim camiamız var. 66 okulumuzum deprem riski vardı. Fatsa’da da aynı şekilde deprem riski olan okullarımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Milli Eğitim Bakanımızın destekleri, hayırsever iş insanlarımızla, Ordulu, Trabzonlu, ülkemizin başka yerleri dahil 58 okula ulaşmıştık. Milli Eğitim Bakanımızın şehrimize gelmesiyle bu rakam 76’ya çıktı kısa sürede ve 991 dersliğe ulaştık. Muhtarlarımızla toplantı yaptık. 772 muhtarımıza, hangi kırsal mahallemizde kapalı köy okulu varsa, hepsi köy yaşam merkezine dönecek. Çocuklarımız gençlerimiz bizim geleceğimiz. Biz onlara fiziki şartları uygun okullar yaparsak, öğretmenlerle buluşturursak, aileyle katkı sağlarsak, bu çocuklarımız ileride bu memlekete güzel işler yapacak hale gelirler” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Demirci İlkokulu öğrencileri ve Atatürk İlkokulu öğrencileri gösterilerini sundu. Fatsa Belediyesi Konservatuarı tiyatro ekibi İlker Taze, Alican Taze ve İbrahim Çapkın’ın “Köy Okullarımız Kapanmasın” isimli skeci beğeniyle izlendi. Demirci 3. Eğitim Şenliği stantların gezilmesi ile sona erdi.
Demirci İlkokulu bahçesinde düzenlenen eğitim şenliğine Fatsa Kaymakamı Avni Kula, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Güncel 7.05.2023 20:22:11 0
Anahtar Kelimeler: fatsa’da eğitim şenliği

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi