Feke’de eldiven ve maskeleri yere atana yaptırım uygulanacak

Feke’de eldiven ve maskeleri yere atana yaptırım uygulanacak

Feke’de eldiven ve maskeleri yere atana yaptırım uygulanacak

Feke Kaymakamlığı, ilçenin tarihi ve doğal güzelliğine zarar veren, eldiven ve maskelerini yere atarak çevreyi kirletip insan sağlığına zarar verenlere yönelik idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.
Adana’nın Feke ilçesinde Kaymakam Vahit Yılmaz, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen ilçede Korona virüs salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenlerin yerlere atıldığına dikkat çekerek çevreyi kirletenlere idari yaptırım uygulanacağını açıkladı.
Feke Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada “İlçemiz hem tarihi doku hem doğal güzellik hem de bitki örtüsü bakımından kendine özgü benzersiz güzelliklere sahiptir. Ancak Korona virüs salgınından korunmak için maske ve eldiven kullanımında ciddi artış yaşanılan bu dönemde kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara atıldığı çevre kirliliğine neden olunduğu gözlemlenmekte olup, konu ile ilgili İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla yere maske ve eldiven atanlar hakkında idari yaptırım uygulanacaktır. Gelecek nesillerimize daha güzel, yaşanabilir bir dünya bırakmak için maske ve eldivenlerimizi lütfen yere atmayalım. Maskenizi, lastiklerinden veya iplerinden tutarak çıkaralım ve çöpe atalım” denildi.


Güncel 5.12.2020 11:39:13 0

İlginizi Çekebilir

1

İş Bankası'nın "Altın Gençler" geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

2

Kırıkhan ilçesinde 148 uyuşturucu hap ele geçirildi

3

İskenderun'da mazgal ve tahliye kanalları atıklardan arındırıldı

4

Hatay'da gazete çıkaran liseliler mürekkep kokusunu okul sıralarında deneyimliyor

5

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu

6

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

7

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

8

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor

9

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı

10

Antalya'da hububat sektörü için 20 bin tonluk depo yapılacak