Feke'de üzüm pekmezi yapımı devam ediyor

Feke

Feke'de üzüm pekmezi yapımı devam ediyor

ADANA - Feke ilçesinde vatandaşlar tarafından asmalardan toplanan üzümler, zahmetli bir yolculuğun ardından üzüm pekmezi haline geliyor.

Sarıpınar mahallesinde oturan Recep Todil, üzüm pekmezinin yapımının asmalardan elle toplanan üzümlerin bir çuvala konularak ezilerek suyunun çıkarılmasıyla başladığını söyledi.

Çıkan üzüm suyunun kazanlara konularak kaynatıldığını ve ekşiliğini alması için içine kil atıldığını dile getiren Todil, "Bu karışımı dinlendirerek toprağın dibe çökmesini sağlıyoruz. Topraksız şırayı süzerek kaynayan kazana dolduruyoruz. Bu kazanda 3-4 saat kepçeyle karıştırarak kaynatıyoruz. Belli bir kıvama gelince pekmez pişmiş olur. Pişen pekmezden yiyecek ihtiyacımızı ayırıp kalan miktarını ise satıyoruz." ifadesini kullandı.



Bölgeden 8.10.2021 10:34:35 0
Anahtar Kelimeler: feke'de üzüm pekmezi yapımı devam ediyor

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

2

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

3

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

5

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

7

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

8

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

9

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

10

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor