FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı Ankara Adliyesine getirildi

FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı Ankara Adliyesine getirildi

FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı Ankara Adliyesine getirildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı, Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılmak üzere Ankara Adliyesine getirildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla Kırgızistan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen FETÖ’cü Orhan İnandı 6 Temmuz’da Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında yaptığı konuşmada MİT’in operasyonuyla FETÖ’nün üst düzey sorumlularından biri olan İnandı’nın Türkiye’ye getirildiğini belirterek, “MİT, yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı’yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir” diye duyurmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada İnandı’nın emniyetteki gözaltı süresi uzatılmıştı.
Kırgızistan’da 1990’lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak bilinen İnandı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini ’Sapat’ olarak değiştirmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan’da faaliyet gösteren eğitim kurumu bünyesinde 16 lise, 1 üniversite ve 5 ortaokulu barındırıyor. 1995 yılından bu yana Kırgızistan’da bulunan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığı da bulunuyor.


Yurt Dünya 12.07.2021 18:02:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi